Pagini

duminică, decembrie 22, 2013

Dar de blog

Anul acesta m-am inscris la cateva daruri oferite de stapanele blogurilor pe care le urmaresc.  Chiar daca rezultatul nu a fost cel asteptat de mine (adica n-a fost extras numele meu), mi-a placut mult atmosfera si asteptarea, astfel ca m-am decis sa organizez eu ceva asemanator. Bucuria e la fel de mare si atunci cand daruiesti.

E primul dar de blog ce-l organizez si am mari emotii. Oare va fi pe plac ideea mea? Voi avea inscrieri?

Iata la ce m-am gandit. Recent am facut o comanda de fire colorate care ar fi foarte potrivite pentru a lucra sosete. Eu zic ca ar iesi niste sosete calduroase, vesele si colorate,speciale pentru zilele reci de iarna. Atat copii cat si adultii s-ar putea bucura de ele.

Cum puteti participa la dar? Lasati un comentariu in care sa  specificati pentru cine vreti sa fie sosetele si ce culoare ati prefera dintre cele prezentate. M-as bucura daca mi-ati spune si cum ati nimerit pe blogul meu.

Edit 3 ianuarie 2014
Am uitat sa specific ca darul meu va fi o pereche de sosete lucrate de mine din firul ales de voi, plus ceva dulce pentru completare.

Pentru ca lumea va fi ocupata cu pregatirile pentru Craciun si Revelion, am hotarat ca termenul de inscriere sa fie mai mare, incepand de azi si pana pe 6 ianuarie 2014. 

Extragerea viitoarei posesoare a sosetelor o voi face pe 7 ianuarie 2014.



Va astept cu drag!

joi, decembrie 05, 2013

Baghete fermecate

De foarte mult timp am in plan sa scriu cateva cuvinte despre o persoana speciala pe care o admir pentru lucrurile realizate de ea, dar nu numai. E vorba de Mihaela de la Baghete fermecate. Sigur o cunoasteti si voi, cele care aveti ca pasiune lucrul de mana.

Totul a inceput prin vara lui 2010 cand eram in cautare de modele de tricotat. Asa am dat de blogul Mihaelei, mai precis de o rochita verde care m-a fermecat instantaneu. Sau poate a fost modelul de vina?
Apoi m-am apucat de citit articolele scrise, are un dar de a povesti de nu-ti mai vine sa pleci de acolo! :) Iata si dovada (daca v-am facut curioase), le puteti vedea aici si aici. Sunt doar doua exemple, desi postarile sunt mult mai multe.

 A, si un lucru important: in momentul acela am stiut ca vreau si eu un blog frumos ca al Baghetelor fermecate.

                                                                                                    
Mihaela e si o maestra a crosetei, stapaneste amandoua tehnicile la fel de bine, dovada stau hainutele lucrate in cele doua metode combinate.

       









                                                                              


Pe langa toate lucrurile enumerate mai sus, trebuie sa spun ca admir si fotografiile reusite, clare si frumoase care pun in valoare creatiile autoarei.



















Sa stiti ca n-a uitat nici baieteii , lucreaza hainute si pentru ei, deci aveti de unde alege.


















O puteti gasi si pe facebook, Baghete fermecate. Astazi am descoperit o fotografie ce m-a induiosat. Ia uitati aici!
E aceeasi fetita cu acelasi model de rochita,dar la o distanta de cativa ani. Ce poate fi mai frumos de atat?

marți, noiembrie 26, 2013

Culorile preferate ale lui Mos Craciun

Da, ati ghicit, lucrez cu alb si rosu, va fi ceva cu fulgi de nea, inimioare si stelute. Ar trebui sa iasa la fel de dulce ca si fetita careia ii e destinat.

 E nevoie sa termin pana de Craciun, asa ca lucrez cum prind o clipa libera ca sa nu intarzii cu comanda. Si daca v-am facut curioase, va pun si doua poze cu inceputul.




La final ar trebui sa semene cu modelul original de mai jos.
Am pus mai multe poze decat cuvinte in aceasta postare, dar recuperez alta data cu explicatiile.

Cu drag,

duminică, noiembrie 24, 2013

Raze de lumina

       Cam intunecat a iesit salul meu , asa cu fondul negru, dar noroc cu dungile de la firul in degrade care par niste raze de lumina  in intuneric. 


Salul e asimetric sub forma de triunghi dreptunghic (ma rog, pe aproape).  E usor de lucrat chiar si pentru incepatoare si marimea poate fi usor adaptata in functie de dorinta fiecaruia.


 Eu deja gandesc la alte combinatii de culori, mult mai vesele si potrivite pentru copii. Cu doi ciucurei la capete eu zic ca ar fi piesa de iarna preferata a oricarei fetite.
 
Eu am modificat putin modelul original, in sensul ca modul de incheiere este diferit. Pe latura opusa frunzulitelor lucrate din mers am adaugat inca cateva care ii dau echilibru. Nu mai pare golas. 


 Ca marime nu e foarte mare, atat doar ca sa poata fi infasurat o data in jurul gatului, iar frunzulitele din capat sa se aseze frumos pe langa linia gulerului.
Sa stiti ca nu sunt singura careia ii place salul, motanul meu abia a asteptat sa se aseze pe el imediat ce l-am scos de pe placa de blocat (chiar daca eu nu aprob acest lucru). Dar pentru o poza merge...


Va multumesc pentru timpul petrecut pe blog. O zi frumoasa!
Cu drag,

miercuri, noiembrie 06, 2013

Ce lucrez acum...

Buna seara, dragele mele cititoare! 



              Am intrat deja in luna noiembrie, ceea ce ma duce cu gandul ca pana la sfarsitul anului mai e destul de putin timp. Facusem prin luna ianuarie a acestui an o lista cu lucruri ce vreau sa le lucrez pentru mine. Nu stiu cum s-a intamplat, dar nu am facut nimic din ce am planuit atunci.
              Totusi, octombrie a fost luna in care am inceput doua lucruri destinate mie: un mini sal si o jacheta.

Jacheta am inceput-o prima, iar pana acum am terminat doar spatele. E mult de lucru la ea (e de fapt un fel de pardesiu), iar modelul e inventat, asa ca fac si desfac pana mi se pare ca se potriveste cu ce-mi doresc.




         Salul, in schimb, e lucrat dupa un model de pe ravelry. Se cheama Leftie, iar daca sunteti curioase sa vedeti modelul original, il puteti gasi aici.

 Eu am folosit bumbac negru combinat cu un fir de lana in degrade. Combinatiile de culori pot fi atat de variate si fiecare arata bine in felul ei.

Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa le termin pe amandoua. Ma tin de ele, caci altceva nu mai incep (asta ca sa-mi tin promisiunea facuta in 2012 referitoare la faptul ca mai mult de 2 proiecte in lucru sa nu am).

Cu drag, 



miercuri, octombrie 23, 2013

Sosete lucrate cu 2 andrele, explicate pas cu pas (plus poze)

Am observat ca lumea e interesata de a lucra sosete si de aceea m-am decis sa va arat si voua cea mai simpla metoda de a le face.


            Metoda am invatat-o de la Ada si ii sunt vesnic recunoscatoare! Stiti voi ce se intampla cand inveti un lucru nou si iti reuseste, iti vine sa il tot repeti, iar rezultatul a fost ca am lucrat vreo 10 perechi atunci pentru toata familia. :) Iata cateva din ele:




Marimea sosetelor pentru care va dau explicatiiile este una de copii, dar daca folositi un fir gros si andrele de 3,5 sau 4 mm, cred ar rezulta o pereche pentru adulti.
 
Am inceput pe 38 de ochiuri si am lucrat 28 de randuri. Acum as recomanda sa le lucrati in punct elastic (un ochi pe fata, unul pe dos, sau 2 fata 2 dos) deoarece se tin mai bine pe picior.



Acum incepem calcaiul. Lucram numai primele 19 ochiuri (jumatate din cele 38), luand cate 2 ochi impreuna la sfarsitul fiecarui rand pana ajungem la 9 ochiuri.(jumate din  cei 19). Veti avea scazute cate 5 ochiuri pe fiecare parte.
Acum incepe partea mai dificila un pic.Atentie, nu aveti nevoie de inca doua andrele, eu le-am pus acolo numai ca sa vedeti de unde veti culege ochiuri!


Se lucreaza in continuare cele 9 ochiuri,iar la fiecare sfarsit de rand se adauga cate un ochi de pe fiecare parte pana se ajunge iar la 19 ochiuri. Ochiurile de la calcai se "adauga" ridicand cate un ochi (cu croseta cred ca e mai simplu) din fiecare parte unde s-a scazut.
In asa fel calcaiul nu se lucreaza drept, ci se indoaie la capat pe masura ce sunt ridicate ochiurile.

La celalalt ciorap se incepe calcaiul din partea opusa (unul pe dreapta, unul pe stanga). Acum veti avea pe andrele din nou 38 ochiuri (cate ati avut la inceput).

In continuare, lucrati aceste 38 de ochiuri inca 26 de randuri fara nici o scazatura. Voi puteti lucra atatea randuri cat va e de lung piciorul si va opriti in locul de unde incep degetele.

Acum vom lucra partea din fata a sosetei. Aceasta se lucreaza exact ca si calcaiul. Atentie, deci il incepeti pe aceeasi parte pe care ati facut calcaiul!


Acum aveti 19 ochiuri pe o andrea si 19 pe cealalta. Le aduceti fata in fata si coaseti cu o cusatura invizibila ca in acest filmulet. 




Apoi coaseti sosetele si pe partea laterala.Ar trebui sa arate cam asa:



Mie mi se pare cel mai simplu mod de realizare a sosetelor si e perfect pentru incepatoare. Nu va incurcati in 4-5 andrele, se lucreaza drept, puteti face model fara a lucra pe rotund, etc.

Sper sa va fie de folos explicatiile.

Cu drag,


duminică, octombrie 20, 2013

Ghinde si frunze de stejar in alb si negru

Am dat deoparte pentru cateva zile andrelele  pentru a lucra cu acul, ata si etamina. A fost ceva inedit si nou pentru mine. Sunteti curioase sa vedeti ce a iesit?


            E vorba de o pernuta de ace lucrata din doua patrate carora li se unesc marginile si se umple cu vatelina. Lucrarea mea a facut parte dintr-un proiect secret ce urma sa fie premiul pentru un concurs de ghicit autoarea lucrarii pe forumul Tomnarella

Acest fel de pernuta cu forme neregulate se numeste biscornu si poate fi realizat intr-o multitudine de modele si culori.

 Totul incepe cu doua patrate pe care se brodeaza modelul dorit. 

Dosul poate fi si el ormanentat, sau se poate folosi material care sa se potriveasca cu modelul creat.
Fiind primul meu biscornu, partea de dos a iesit cam talmes-balnmes, dar data viitoare voi sti sigur cum sa imbunatatesc acest aspect.

 Lucrand, mi-am amintit de orele de lucru manual de la scoala. Pe atunci cusutul nu era una din activitatile mele preferate. :p  Insa acum m-am delectat cateva ore bune cu aceasta indeletnicire.

 Partea frumoasa e ca dureaza mult mai putin sa faci o asemenea penuta decat un obiect tricotat, deci satisfactia lucrului terminat vine mai repede.













Voi ati avut vreo tentativa de cusut? Va place aceasta tehnica? V-am facut sa va doriti una sau macar sa incercati sa coaseti? M-as bucura daca ati raspunde.

Cu drag,