miercuri, martie 11, 2015

Ajutor, nu ma pot opri din lucrat sosete! :)


Vorbesc foarte serios, am doua perechi in curs de executie, iar de la inceputul anului am mai lucrat vreo 3 sau 4 perechi. Oare voi inca nu v-ati saturat sa vedeti numai modele de sosete la mine pe blog? Visez la o rochita de ceva timp , dar cum nu ma pot hotari la un model anume si din lipsa de previzualizare a modelului in minte, stiu sigur ca voi incepe inca o pereche de sosete. Am luat-o razna, cred...

Sa va explic insa de ce imi place asa de mult sa lucrez ciorapi. In primul rand folosesc un fir colorat (cel de acum imi aduce aminte de toamna si dovleci), iar in al doilea rand poti lua lucrul cu tine oriunde, modelul e simplu de tot si produsul finit apare relativ repede.
Firul ce-l folosesc se numeste Astoria de la Bernetta Wolle. Lucrez cu andrele de 2 mm, iar sosetele rezultate planuiesc sa le daruiesc in cadrul unui dar de blog ce il voi organiza cat de curand. Stati pe aproape daca va doriti o pereche de sosete tricotate de mine, caci blogul meu va implini in curand 100 de postari. :)


Ma simt un picut mai bine inteleasa cand vad ca la Yarn Along organizat de Ginny se incriu mai multe persoane care prefera sa lucreze tot sosete (desi in editia din aceasta saptamana sunt parca mai multe pulovere). 

Voi aveti un lucru care l-ati tot face si nu va saturati niciodata de el oricat de des ati repeta modelul?

7 comentarii:

  1. Si eu daca imi iau pana la urma andrelele la care visez voi lucra sosete. Imi place sa lucrez la ele, dar am avut niste andrele pacatoase ce imi dadeau batai de cap si dureri de maini.
    Am o dilema ce numar sa iau andrelele caci lucrez largut. Ma gandeam la 2, 2 si ceva. Imi place cand in postare pui si cu ce numar de andrea ai lucrat.
    De sosetele tale nu cred ca s-ar satura cineva vreodata. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc sa ti se implineasca visul de a avea andrelele de care povestesti. Sfatul meu ar fi sa-ti iei un anumit numar cu care lucrezi tu cel mai des si care s-ar potrivi si grosimii firelor ce le ai deja sau ce planuiesti sa le cumperi.
      In colectia mea de fire, cele mai multe sunt subtiri si foarte subtiri, asa ca andrelele mele preferate sunt de 2 si 2,5 mm.

      Ștergere
    2. Multumesc! Si eu lucrez cu fire subtiri si ma gandeam sa imi iau andrele de 2,5.

      Ștergere
  2. Ooooh, dar si arata intr-un mare fel sosetele tale, nu-s niste banale sosete, deci te cred ca iti vine sa tooot faci. Spor la sosetit! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare daca va rugam frumos, nu s-ar putea sa ne demonstrati live cum se lucreaza o soseta da capo al fine? v-am fi recunoscatoare! va multumim pentru ceea ce postati. spor la andrelit si o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri. De demonstrat live as putea doar daca ne intalnim undeva in carne si oase, altfel pentru a face filmulete nu ma pot bizui pe aparatura ce o am.

      Daca ajuta cu ceva am facut traducere dupa modelul sosetelor din aceasta postare, aici.
      https://valentina-lucrudemana.blogspot.ro/2014/11/sosete-fara-cusatura-explicatii.html

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...