duminică, aprilie 29, 2018

Aprilie

        Am lipsit mult... iar.  A fost o perioada grea, vestile acelea triste de care pomeneam cu cateva postari in urma s-au materializat in doua inmormantari. Saptamana trecuta mi-am luat ramas-bun pentru totdeauna de la bunica, a plecat intr-o lume mai buna. Si cu alte cateva saptamani in urma a plecat o prietena rapusa de cancer. Avea doar 34 ani. Au ramas doi copilasi mici orfani.
       Incerc sa reiau scrisul pe blog, aici e coltisorul meu cu liniste si lucruri frumoase. Asta va fi terapia mea. A venit vremea calda, incerc sa compensez negrul ce ma inconjoara cu culori vii, vesele ce le pun pe andrele. Salteluta mea din hexagoane a prins contur, am lucrat mai mult la ea in ultima perioada.

La inceputul lui aprilie inca era zapada, ceea ce se vede alb in prima fotografie e zapada. Apoi primavara a prins curaj si si-a intins covorul de flori.



Acum e plin de ciubotica cucului si papadii.

       In satul bunicilor au ajuns o gramada de berze, parca-s din ce in ce mai multe pe masura ce trec anii. Am numarat 36 intr-un stol ce zbura deasupra casei.

Pe 12 aprilie am vazut primul pomisor inflorit, un corcodus galben. Merii sunt acum in floare si liliacul. Am facut o plimbare dimineata si e un miros incredibil pe stradute... Uitasem de ciresii japonezi, e si perioada lor. Partea asta cu florile o scriu mai mult pentru mine (voi face o comparatie in anii ce vin), mi se pare ca in acest an au inflorit foarte devreme toate.


 Incerc sa-mi reiau obiceiul de a raspunde la comentarii, multumesc pentru rabdare si vizite dragile mele citioare.
 Cu drag,
Valentina


8 comentarii:

  1. Imi pare rau sa aud asemenea vesti! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Valentina, îmi pare foarte rău pentru pierderea bunicii si a prietenei. Evenimente ca acestea ne pot dărâma pentru o vreme. Dă-ți timp.
    Au trecut deja 3 ani de când a plecat bunica mea. Mi-e foarte dor de ea, dar o pot găsi oricând în sufletul meu și-n amintiri.
    E foarte frumos acolo, unde locuiești tu.
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. E greu si dureros sa te desparti pentru totdeauna de cei dragi . Condoleante !
    Si in nordul tarii, vremea e mai inaintata ca in alti ani. Au inflorit copacii, dar si liliacul, care de obicei inflorea dupa jumatatea lui mai .
    Spor in toate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e Helen. Multumesc. Eu tot in nordul tarii locuiesc.

      Ștergere
  4. Imi pare rau sa aud de vestile triste...
    Sper sa fie mai bine de acum inainte...
    Tu locuiesti in rai..atat de frumos este acolo..

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...