marți, decembrie 04, 2018

Un hobby nou de iarna?





La noi a venit iarna de 3 saptamani , dar eu m-am invrednicit sa fac poze abia dupa cateva zile de la sosirea ei. Si am nimerit chiar perioada cu chiciura, cea care face peisajele parca si mai frumoase.


A fost si ger, dar plimbarea pe astfel de vreme are farmecul ei.



                 Mi-am gasit un nou hobby, cusutul la masina. Pentru prima data am incercat sa cos o gentuta in care sa-mi tin proiectul in lucru. Am cautat pe youtube lectii  pentru ca ceea ce doream eu nu era atat de simplu de facut. Gentuta mea trebuia sa fie reversibila, captusita, sa stea in picioare singura si sa incapa cel putin 200 de grame de fir pentru tricotat in ea, plus instrumentele necesare prelucrarii lui.

Am ales un material cu trandafirasi pe fond crem, ceva care sa faca zilele de iarna mai colorate.

Dupa ce m-am chinuit sa tai (si , vai, cat de stramb am taiat! ) am inceput cusutul. Cu partea asta a fost mai simplu putin, dar tot am avut partea de strambaturi. Ce a iesit? Iata! 💗

Sunt foarte multumita de rezultat si chiar imi doresc sa mai cos. Acum caut metode prin care inveti sa tai drept, asta e prioritatea inaninte de a incepe un nou proiect.
 In poza de mai sus saculetul seamana cu o fetita cu codite! 😃


      Am ales sa folosesc panglica de satin pentru inchiderea  saculetului caci pusul unui fermoar nu e punctul meu forte deocamdata.  
          Deocamdata in gentuta incap cele 15 hexagoane lucrate in noiembrie si mai ramane loc de inca vreo 20. Ma bucur ca mi-am luat inima in dinti si am incercat ceva nou. Sper sa fac asta si cu crosetatul. Ma asteapta cuminte in sertar croseta daruita de Anca, poate o voi pune la treaba iarna asta. 

Va multumesc pentru vizita dragile mele, ne vedem cu bine data viitoare!


6 comentarii:

  1. Pozele sunt superbe, la noi în partea de vest a tarii nu a nins decât în 2 zile și nu s-a depus deloc.Am așteptat prima ninsoare ca un copil, deci,ma înțelegi acum ca te invidiez:)) In alta ordine de idei, ți-a ieșit foarte frumoasa gentuta, îmi place mult materialul și cum ai ales sa ii pui panglică în loc de fermoar. Din mâinile tale ies lucruri foarte frumoase,esti cu adevărat talentata! 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri Andreea.
      Si eu ma bucur intotdeauna de prima ninsoare. Nu ma invidia, factura pentru incalzire e mult mai mare. :)

      Ștergere
  2. Ce faaain! Exact gentuta dintr-aceasta aveam si eu in plan. Pentru taiatul drept iti trebuie foarfeca buna. Eu nu ma feresc sa folosesc rigla si o carioca sa trasez ce am de taiat. :D la cusut, ca si la orice altceva, conteaza sa nu te lasi caci in timp, pe negandite te perfectionezi. Nu ai vrea sa vezi primele lucruri cusute de mine. :))
    Gentuta ta e superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu carioca am vazut si eu in filmuletele de unde am invatat. Dar oare trebuie o carioca speciala, care se sterge usor mai tarziu? Foarfeca mea e buna, am noroc de tata ca stie sa o si ascuta (tot el mi-a si cumparat-o).

      Multumesc pentru apecieri Catrinel. Venind de la cineva care se pricepe in croitorie, conteaza enorm.

      Ștergere
  3. ce frumos ti-a iesit!pe mine m-au pasionat cusutul si croitoria in copilarie si adolescenta, am facut si cursuri , coseam mult. Dar acum nu mai am rabdare sa croitoresc, prefer sa tricotez sau sa crosetez :).Ca orice alt mestesug, cusutul necesita practica pentru a te perfectiona. Spor la mai multe lucrusoare.
    Peisajele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Irina! O sa mai incerc sa cos si alte lucruri, deja visez la rezultat. :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...