marți, iulie 23, 2013

Povestea unei ii tricotate

De ie tricotata ati mai auzit? Ei bine, azi o sa vedeti una lucrata de mine.

            Ideea a pornit de la faptul ca pe forumul "Lucru de mana" s-a organizat un concurs cu ii, dar cusute binenteles. Atunci am realizat ca mi-ar placea sa pot lucra si eu una, dar cum mie imi plac andrelele, era musai sa fie tricotata.

            Astfel am pornit in cautare de modele pentru cusut pe ii. Am gasit multe, chiar foarte multe si mi-a fost greu sa ma hotarasc pe care s-o aleg.
            Initial am inceput un model cu mov si bleu, dar dupa ce am lucrat o bucata buna, mi s-a parut ca nu iese cum trebuie si am desfacut de tot, cu gandul sa incep pe andrele cu un numar mai mic.
        
              Am folosit bumbac mercerizat (stiti voi deja din celelalte postari ca-mi place sa lucrez cu el) si andrele de 2 mm.  A iesit o hainuta subtirica care poate fi purtata in timpul verii. La nevoie, poate fi imbracata si peste o maleta, in loc de vesta.

            Pe parcursul lucrului am schimbat multe din planul initial, pana intr-o zi cand iesind pe poarta am dat peste florile de mac crescute din intamplare pe acolo. Atunci m-am hotarat: va fi cu maci ia mea! Se potrivea rosul macului cu nuanta de verde aleasa pentru bordura.


Ei, si acum alta problema! Imi doream un mac crosetat dar care sa arate ca facut de o experta, adica ca in imaginea de mai jos! Dar... fiind foarte incepatoare in ale crosetei, nici macar nu as fi stiut cum sa-l incep!  M-am tot gandit la persoanele care m-ar putea ajuta, dar stiindu-le ocupate, am renuntat la ideea de a avea mac crosetat.

Cumparasem totusi fir de matase rosie si fir verde in degrade, dar am inceput cautarile de modele pentru a putea tricota floarea. Ei, si pana la urma stiti de unde am luat schema? De pe forumul rusoaicelor, club osinka, de la sectiunea croseta - tehnica filet si am adaptat pentru andrele.

Asa arata dosul lucrului, seamana mai degraba cu o rata verde, decat cu o floare! :)


Spatele e simplu alb, doar cu bordura verde, nu mi s-a parut necesar a-l incarca.
Ia am lucrat-o pe bucati separate: fata, maneci, spate. Vroiam manecute lungi si chiar asa incepusem...Dar planurile au fost date iarasi peste cap!
      
            Si stiti de catre cine? Chiar Ella! Ea tocmai ce postase ia ei crosetata...Buuuun.... deci manecute scurte, dar acum nu se mai potrivea bordura folosita inainte, asa ca am ales bobocii de mac.















           Ieri dimineata in drumul meu spre servici (cand bluzita mea era deja spalata, data prin balsam, blocata si pusa la uscat) dau cu ochii de un lan de grau in care straluceau multe flori rosii. Nu ma asteptam sa gasesc maci pe vremea asta, bucuria mea. 

Seara, am luat bicicleta si am facut o plimbare pana  la marginea orasului pentru a culege minunea! Dar soarele prea puternic, le-a ofilit si nu se mai erau prea frumoase. Imi parea rau dupa ele, dar ca sa nu plec cu mana goala am cules cateva spice de grau.


Si tot atunci am prins un apus de soare frumos, plus ca mi-a facut mare placere plimbarea pe bicicleta. 

Va multumesc pentru vizita si pentru rabdarea avuta sa cititi tot ce am insirat aici!
Special pentru Anca, pun si schema macului, dar poate mai doreste cineva sa-l lucreze.

21 de comentarii:

  1. Ba a fost chiar dulce povestea iei tale şi căutarea macului. A ieşit o ie tricotată, foarte frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. lucrata superb, ca de obicei.
    eu tot nu ma lamuresc la ce spuneti voi bumbac mercerizat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, Cristina, multumesc frumos!

    Uite, asta e adresa magazinului unde poti vedea bumbacul preferat de mine.

    http://www.breslo.ro/Shop/MYGLAMI

    RăspundețiȘtergere
  4. a, pai am si eu din asta, am facut o vesta bej crosetata din asa un fir, dar mi se pare destul de grosut, iar tu vad ca l-ai pus in 2 ...
    n-a iesit groasa ia?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie nu mi se pare a fi groasa, in plus bumbacul lasa pielea sa respire. Acum depinde de fiecare cat de friguros este. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow... de multa vreme nu am mai vazut ceva atat de delicat... Te rugam din suflet sa ne dai site-ul de unde ai luat schemele... vrem sa ne facem si noi cate o ie asa cocheta :) Felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Ancasiada! Eu schemele le-am luat de pe club osinka, dar o sa lucrez una in Excel, sa pun si aici pentru cine ar fi interesat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru raspuns, ar fi minunat daca poti sa ne arati schema, macul este superb :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca, special pentru tine, dar si alte doritoare, am atasat schema macului asa cum e in original. Am sters doar partea cu explicatiile ca sa nu fie probleme cu drepturile de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Valentina, vrem si noi pana la vara aceasta bluzita frumoasa!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sigur ca da, cu cea mai mare placere! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Postarea e de anul trecut, iar eu doar acum am observat ca ai mentionat numele meu in ea... Multumesc! :*
    Ia e fabulos de frumoasa, dar stii deja asta.:)
    Lucrezi nemaipomenit de frumos şi îngrijit. Dosul lucrului arata exceptional! De faţă nici nu mai zic...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc, Ella, pentru cuvintele frumoase! Pai te-am mentionat pentru ca m-ai inspirat! Placerea a fost de partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat ar costa o ie asemanatoare pentru o fetita de 2 ani? Multumesc anticipat pentru raspuns! Ramona

    RăspundețiȘtergere
  15. ma scuzati ca insist, dar lucrati foarte frumos si mi-ar placea foarte mult o ie tricotata. Din intamplare am niste modele din judetul meu (cred ca se pot adapta pt tricotat), daca ati fi de acord sa lucrati pe comanda as fi fericita sa vi le trimit. Pentru fiica mea (acum are 10 luni, dar as vrea o ie sa o poarte cand e mai mare, 2 ani). Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumesc pentru interes, dar nu am timpul necesar de a lucra pe comanda.
    Sunt multe fete talentate la lucru de mana, sper sa gasiti una care sa va ajute. Va pot recomanda eu in caz de nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum am deschis mi-am amintit de ia aceasta superbă. Macul ţi-a ieşit absolut minunat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte frumoasa ia tricotata, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc, Mihaela! Multumesc, Ioana!

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu am inteles daca frumoasa ie este tricotata sau crosetata, chiar si pozele sunt ba cu croseta ba cu andrelele...Oricum, e foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ia mea e tricotata si in pozele mele apar doar andrele, nu stiu care din ele te-a indus in eroare. Oricum, multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...