duminică, aprilie 13, 2014

Sosete pentru mama

         Ieri am terminat o pereche de sosete, de data asta pentru mama. Sunt lucrate cu aceeasi metoda ce o folosesc in ultima vreme: de la varf spre calcai. Are si tata aproximativ acelasi model, il puteti vedea AICI.  De fapt, sosetele lui au fost modelul de inspiratie.

         In poza nu se vede culoarea reala, dar, in schimb, se poate remarca imediat jocul torsadelor si triunghiul care ii da  farmecul. Culoarea reala se poate vedea aici:
Firul e gri cu insertii colorate: albastru, verde, portocaliu si mov. Mie mi-a placut mult de cum l-am vazut. L-am cumparat de pe facebook,  de AICI. 
Sosetele le-am lucrat cu andrele de 2 mm, din acelea circulare. Lucrul a iesit mai batut, dar parca sunt mai rezistente lucrate in acest fel. Iata cateva detalii:


Am tot spus ca voi veni cu detalii de realizare, dar oare ar fi cineva interesant sa lucreze pe andrele atat de subtiri? Mi-e sa nu muncesc degeaba... Poate ar fi mai bine sa traduc un model gata scris si testat.

Un cadou lucrat cu drag pentru mama. 
 


9 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult sosetele, cu acele torsade, cu acel triunghi format, acuratetea modelului si firul multicolor. Pana la urma, de ce nu ai impartasi cu noi cum le-ai tricotat? Eu acum nu ma pricep, dar poate va veni vremea cand ma voi apuca si eu de lucrat asa ceva si voi apela la tutorialul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. seamana un pic cu ale mele :)
    nu stiu ce sa zic in privinta tutorialului. daca ai chef, fa-l, nu se stie niciodata cui ii va folosi si cand. daca ti se pare greu si nu ai chef, nu-l face. in fond, nu depinde decat de tine.

    sa poarte mama ta cu placere sosetele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Silvia, multumesc pentru aprecieri. Sa stii ca pana la urma voi face tutorialul. De fapt, exista o persoana care m-a rugat sa-l fac si atunci ii va fi dedicat. Daca va folosi si altora, e ideal.

    Cristina, sa stii ca seamana putin cu ale tale. :) Mama mea cu siguranta se va bucura de ele si le va purta.

    RăspundețiȘtergere
  4. he-he, am si eu sosetele astea in plan, dar mai incolo ca abia am terminat unele (mult mai simple) si mi s-a cam luat de lucrat cu andrele atat de subtiri :)
    Sunt foarte frumoase - si sosetele si firul

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Maria! Abia astept sa-ti vad sosetele ce le-ai terminat, le-ai postat la tine pe blog?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Valentina!Foarte frumoase sosetele tale vreau si eu sa fac acelasi model dar nu stiu cum.Mi ai putea explica modelul te rog?Multumesc si felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. Mutumesc, Geanina! Eu ti-as recomanda sa incepi cu modelul Brainless de pe ravelry care se poate descarca fara a fi nevoie de inregistrare.
    http://www.ravelry.com/patterns/library/brainless
    Te-ai pricepe sa faci dupa explicatiile in engleza? Te pot ajuta unde te impotmolesti.
    Pana atunci am in lucru tutorialul pentru niste sosete simple lucrate de la varf spre calcai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,Valentina nu stiu engleza sa mi fie rusine ha ha dar am vointa sa lucrez aceste sosete orice explicatie imi va fi de ajutor.Multumesc si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu o sa incerc sa fac si traducerea modelului,dar si tutorialul meu. Important e sa poata fi priceputa metoda de a lucra sosete de la varf la calcai, apoi aceasta poate fi adaptata la orice model sau numar.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...