miercuri, aprilie 30, 2014

Copie si original (2)

Prima comparatie o puteti gasi aici.

Originalul l-am gasit prin cautarile mele dupa modele, undeva pe la rusoaice, cred. Mi-a placut modelul torsadelor, dar nu si faptul ca are guler pe gat. Presupun ca multi dintre copilasi nu prea suporta astfel de gulere. 


 Tin minte ca am inceput cu entuziasm, gandind ca pe parcusul lucrului voi gasi o modalitate de a schimba modelul original cu ceva mai practic la imbracat. Astfel, proiectul a stat cateva luni bune in asteptare pana m-am hotarat cum va fi.

Atunci cand imi place ceva mult de tot, imi doresc sa il fac si eu, dar aproape intotdeauna schimb ceva , astfel incat doar sa semene. 

 
Asta pana la un punct, caci acum am gasit un model de jachetica ce mi-as dori sa arate exact ca originalul. Va voi arata si voua, dar intr-o postare viitoare.

 Cu drag,



9 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate cu gulerele pe gat, copilasii nu le prea suporta. Oricum varianta cu bretele mi se pare ma i aerisita, parca pune mai bine in valoare modelul torsadelor. Dupa foto eu cred ca firul tau e ceva mai subtire decat al rusoaicelor, sau ma insel? Oricum, lucratura pare mai putin bulky.

    RăspundețiȘtergere
  2. E delicios sarafanul tricotat! Te-ai orientat foarte bine sa faci bretelute cu nasturi.
    Cel mai important e sa lucrezi ceea ce-ti place cu drag si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita si pareri!

    Ioana, ai observat bine, firul meu e mai subtire, sarafanul l-am lucrat cu andrele de 2,5 mm. Acolo unde am gasit modelul, nu erau si alte detalii sau explicatii, dar sarafanul meu a iesit micut, cam pentru o fetita de cateva luni.

    Silvia, asa e, ai mare dreptate! Orice lucru, daca e facut cu drag, se cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos!
    îţi doresc o seară cât mai plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Prietena japoneza! Sa ai si tu o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o mare rugaminte , ma relaxeaza mult tricotatul si imi place mult dar am facut o pauza de cativa ani iar acum am cateva ,,lipsuri,, la anumite modele, vreau sa ii tricotez fetitei o bluza pornita de la guler fara nasturi dar nu mai stiu cum.Am vazut multe din minunatele tale creatii si sunt superbe, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Corina! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si vreau sa-mi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.

      Pentru a-ti explica cum se realizeaza o bluzita inceputa de sus, am nevoie de mai multe detalii sau o poza cu modelul respectiv. Sunt multe feluri in care se poate face.

      De exemplu, la genul celor cum este rochita de mai sus se incepe pe un anumit numar de ochiuri (socotit in prealabil in functie de firul si numarul andrelelor folosite) si se inmulteste adaugand cate doua ochiuri intre torsade o data la cateva randuri. Stiu, explicatia mea e atat de generala... imi pare rau.

      Daca ai un model anume ce vrei sa-l faci lasa un link catre poza si voi incerca sa te ajut (asta in conditiile in care stiu sa fac).

      Ștergere
  7. Daca poti sa imi explici cum pot tricota o bluzita de sus, multumes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca tot tu ai scris comentariul anterior. Am raspuns mai sus.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...