duminică, august 17, 2014

Jacheta dantelata (pentru mine)

Bine v-am regasit, dragele mele cititoare!

            Am avut nevoie de o pauza de blog si de andrele vara asta pentru a putea face fata programului incarcat. Totusi mi-a prins bine pentru ca acum am un chef mai mare de lucru, plus multe idei stranse pe parcurs. Chiar ar trebui sa le notez pe undeva, caci am observat ca in timp le pierd, dar apar altele noi.

 Deocamdata am inceput o jacheta pentru mine, ceva dantelat si usor, ce s-ar potrivi zilelor racoroase de vara sau unei toamne blande. Modelul il puteti gasi pe ravelry, se numeste Meris, iar creatoarea lui e  Elizabeth Doherty.

Aceasta jacheta are un mod aparte de lucru. Se incepe cu partea de sus a spatelui (lucrata cu randuri scurte pentru a-i da forma), apoi din umeri se culeg ochiuri pentru cele doua parti ale fetei, urmand a fi unite mai tarziu intr-o singura bucata care va fi corpul jachetei. Manecile se incep de sus si se modeleaza tot cu randuri scurte pentru a se aseza perfect.
De asemenea sunt folosite pense in zona bustului, talie si soldurilor pentru ca jacheta sa ia forma corpului.
Eu am ales un fir "verzuliu" moale si putin pufos. Nu am reusit sa surprind nuanta reala a firului, dar am in plan sa fac poze in diferite etape ale lucrului si atunci intr-una din poze cu siguranta voi reusi.  Iata cum se prezinta inceputul meu.

Va multumesc pentru vizita si va doresc o zi minunta! Cu drag,

3 comentarii:

  1. foarte frumos! mulţumesc pentru ideea de a realiza ceva asemănător! multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, sunt in totalitate de acord cu tine! Pe mine m-a fermecat de prima data cand am vazut-o.

    Prietena-japoneza, multumesc si cu placere! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...