M-am decis sa-mi organizez finalizarea proiectelor in lucru, astfel incat pana la sfarsitul anului sa-mi ramana cel mult doua. Acest lucru mi-l propun de cativa ani, dar din diferite motive ajung ca pe la jumatatea anului sa detin un numar mult prea mare de nefinalizate, iar acest lucru sa constitue un stres in plus.
Cum sa tii minte cate ochiuri ai scazut la rascroiala unei maneci , cand tu ai in lucru 2 perechi de sosete (marimi diferite), o vestuta , o jacheta si inca cateva? Binenteles ca incurci numarul de ochiuri cu numarul de randuri, ochiurile lasate in asteptare cu cele ce trebuiau scazute si iese un talmes-balmes care iti da dureri de cap. Nu mai spun de adaptarile pe parcursul lucrului care se traduc prin "lasa asa, voi spune ca e un model nou ce mi-a venit in minte". :)
Exista doua metode prin care pot scapa de aceste incurcaturi. Prima metoda, dar si cel mai greu de realizat, e sa tin sub control numarul de lucruri incepute. Intrand pe ravelry e aproape imposibil sa nu ies de acolo macar cu doua idei interesante de pus in practica. Daca nu incep atunci, e imposibil sa tin minte toate ideile, iar asta deja m-a dus cu gandul la ce-a de-a doua metoda.
Ce-ar fi daca as nota toate ideile intr-un carnetel? Tot acolo as putea sa-mi fac cate o fila speciala pentru fiecare lucru inceput si asa as impaca si capra si varza. Mi-am cumparat doua agende cartonate, nu m-am putut hotari doar la un singur model :) , din care una va fi destinata retetelor din bucatarie.
Chestia verde cu torsade se vrea a fi un hanorac, modelul l-am gasit aici. Pentru cei interesati explicatiile pot fi cumparate, dar cu 7 dolari. De aceea m-am gandit sa-l recreez eu cu alte modele de torsade. Puteti sa admirati cateva poze mai jos cu originalul.
Sursa : http://www.ravelry.com/patterns/library/eliot-hoodie
Voi cum faceti sa tineti minte detaliile pentru tot ce aveti in lucru? Aveti vreo metoda eficienta?
Aceasta postare participa la Yarn Along organizat pe blogul lui Ginny.
Caietul si ravelry. Ambele, neactualizate, normal. Deci eficienta nula :)). Nu-i nevoie sa urmezi si tu exemplul :)). Imi plac caietele, sa le folosesti sanatoasa si sa le umpli repede!
RăspundețiȘtergereAdmir tot timpul ce ai pe andrele:). E incredibil ce poti face :)
RăspundețiȘtergerebună idee! mult spor la muncă!
RăspundețiȘtergereImi salvez si eu pe calculator tot felul de idei si din cand in cand le revad. E drept ca uneori mai uit de ce am salvat unele poze sau dupa ce am vazut ceva si mai fascinant, unele lucruri nu mi se mai par asa de minunate ca la inceput.
RăspundețiȘtergereIoana, sper ca macar de dragul caietelor sa incep organizarea. Plus ca acum sunt nevoita sa notez ideile mele pentru a putea participa la provocarea de pe Ravelry.
RăspundețiȘtergereAnca, multumesc! Nu sunt asa de grozava, ma simt mica-mica uneori fata de ce gasesc la altii. Dar e bine ca am de unde invata.
Iti multumesc Prietena japoneza, sper sa pun cat mai repede ideea in practica.
Loredana, ma regasesc in ceea ce ai scris. Desi imi place foarte mult un model la inceput, dupa o vreme mi se pare neinteresant de realizat (mai ales dupa ce am vazut si alte variante asemanatoare).
Valentina te rog sa ma ajuti cu un rasuns ca nu am pe cine intreba: cand fac ceva de genul un sal dintr-un material care nu e din bbc in mare parte, sa spunem ca are 55%bbc si restul sintetic, sau din lana, sau alpaca, le spal si le fixez cu ace exact ca pe cele din bumbac dar fara sa le apretez? Le calc? Multumesc frumos pentru raspuns:*
RăspundețiȘtergereAnca, imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, nu stiu cum am ratat comentariul tau.
RăspundețiȘtergereDaca firul folosit are in compozitie si fibre naturale (lana, bumbac) el se va spala si se va fixa in ace lasandu-se pe acea placa pana la uscarea completa. Nu e nevoie sa apretezi, forma se obtine doar din blocare.
Calcatul, ca metoda de blocare, se foloseste doar la lucrurile din acril. Nu am incercat niciodata asta si nu stiu sa-ti dau sfaturi in aceasta privinta.
Multumesc:* Chair cu lana lucrez acum si nu stiam ce sa fac:)
RăspundețiȘtergere