luni, august 03, 2015

Vulpita

A reusit cadoul meu sa ajunga la destinatar, iar acum pot sa impartasesc cu voi ceea ce am lucrat cu drag o luna si jumatate cu andrelele.

Voi incepe cu cel de-al doilea lucru realizat. E mai aproape de inima mea deoarece el a fost confidentul meu si cel ce a stat langa mine atunci cand eram cu bunica in spital. Orele de noapte si dimineata foarte devreme au trecut mai usor cand lucram cateva randuri in timp ce vegheam somnul bunicii mele.
Modelul l-am gasit pe ravelry si e gratis doar pentru cea mai mica marime (de la nou nascut pana la varsta de 6 saptamani). Cei ce stiu sa lucreze raglan pot adapta insa foarte usor modelul la alte marimi fara a fi nevoie de multe modificari.
Inainte de a ma apuca de lucru am vizionat cateva sute de modele ce au folosit aceste instructiuni si am citit adnotarile multor persoane. Partea cea mai distractiva a fost alegerea nasturilor. Cea mai plictisitoare a fost cea in care am lucrat snurul portocaliu ce incadreaza jachetica- vestuta.

Am folosit andrele de 2,5 mm si mi-au intrat aproximativ 250 g cu totul.

Modelul de vulpita l-am gasit pe pinterest acum ceva vreme. Cand am aflat ca partenera mea de schimb are ca animal preferat o vulpe (pe langa girafe si bufnite), m-am bucurat ca voi avea posibilitatea sa folosesc schema salvata. Daca ati sti cate mai am inca care isi asteapta randul la lucru!
Sursa: pinterest

Aceasta e doar prima dintre cele 5 parti ale pachetelului pregatit de mine, urmeaza in curand alte postari.


Va urma....



Azi e miercuri, asa ca ma inscriu la Yarn Along organizat de Ginny.


23 de comentarii:

  1. O vulpita atat de draguta nu am vazut pana acum. Felicitari, Valentina, a iesit foarte frumos!
    Uite cum te-a sustinut lucrul, in momente dificile. Deci acesta este motivul lipsei tale, sper din suflet ca bunica este bine si transmitem sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga Mihaela! Chiar m-au ajutat andrelele sa trec peste acea perioada, bunica e mai bine acum.

      Ștergere
  2. Ma bucur pentru partenera ta de schimb. Cred ca si ea e foarte fericita. Ti-a iesit in mod sublim vulpita! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga Loredana! A fost incantata si a spus ca abia asteapta sa creasca fetita ei ca sa poata purta hainutele.

      Ștergere
  3. La marginea portocalie ai folosit croseta, sau tehnica I-cord?
    De iesit ti-a iesit foarte bine jachetica-vestuta, dar mie nu-mi pare pentru doar 6 saptamani, cred ca ii va veni si pana mai incolo, nu?

    sanatate bunicii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru margine am folosit i-cord care e foarte plictisitor de lucrat pentru mine. Vestuta mea a iesit cam pentru 3-6 luni, de aceea ziceam ca se poate adapta modelul si la alte marimi. Dupa parerea mea ii va veni bine in anotimpul rece (toamna-iarna) si poate si primavara.

      Ștergere
  4. Obrigado, eu estou feliz que você gosta! Eu entrou em seu blog e eu gosto já!

    RăspundețiȘtergere
  5. oh my goodness! that is so sweet!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Thank you, Lauren! I don't have a chart for little fox, but I found a picture on pinterest. I printed it and start to count stitches.
      https://www.pinterest.com/pin/214132157255345831/

      Ștergere
  7. That is gorgeous and freestyle too!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce minunatie! Mie toate vulpitele imi amintesc de vulpita din Micul Print si involuntar de prietenie. Este cel mai frumos lucru pe care l-ai facut pana acum. Cred ca nu m-as indura sa o dau la purtat, as inrama-o ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dragut... partea cu inramatul si semnifictia vulpitei. Multumesc Anca.

      Ștergere
  9. Bună ziua. E superbă vulpița. Aș vrea să fac și eu pentru nepotica mea, dar nu sunt așa de pricepută în ale tricotatului. Ați putea să-mi dați câteva detalii? Ați început-o de la gât sau de jos? Cum ați făcut modelul? Nepotica mea are aproape 5 ani. Ce fir ati folosit? Mulțumesc. Onorica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Onorica! Imi cer suze pentru raspunsul intarziat.

      Eu am lucrat jachetica de la gat in jos, dar se poate face foarte bine si invers. Poate e chiar mai usor in acest sens de pozitionat vulpita. Firul e un fir frantuzesc cumparat cu ani buni in urma. Am lucrat cu andrele de 2,5 mm. Modelul e facut direct din lucru, cu mai multe gheme in acelasi timp. Daca mai aveti nevoie de alte detalii promit ca raspund mai repede.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...