duminică, octombrie 13, 2019

Caciulita in culori de toamna si aventuri din gradina

         Ieri a fost o zi ticsita cu treburi si abia azi mi-am revenit din oboseala. Am vrut sa scriu o postare ieri, dar pur si simplu nu am putut tine ochii deschisi. Pe la 10 jumate deja m-am pus la somn.


          Dimineata a inceput cu treaba in gradina. Era racoare exact cat trebuie, adica puteai sta intr-un tricou cu maneca lunga fara sa-ti fie frig. Am avut parte de un concert al pasarelelor, nu se auzea nimic altceva in afara trilurilor lor in linistea diminetii. A fost ceva extraordinar. Mi-a parut rau ca nu am avut telefonul sa le inregistrez, dar a fost pur si simplu magic.N-am vrut sa pierd niciun minut din simfonia lor.



         Am avut de sapat printre randurile de capsuni si de curatat de buruieni si frunze moarte. In timp ce sapam  cu harletul si intorceam brazda de pamant am dat peste o vietate incolacita. La inceput mi s-a parut a fi un sarpe, dar dupa ce s-a "descolacit" i-am observat piciorusele. Era de fapt o soparla... A stat si s-a uitat la noi o bucata buna de vreme, apoi a disparut. Semana foarte bine cu cea intalnita cand am fost la cules de fragi, doar ca de data asta nu m-am speriat.



         A venit randul  culesului de mere. Avem un pom care face niste mere tari si acrisoare, perfecte pentru a fi folosite pentru placinte sau tarte. Am cules cateva galeti, dar au mai ramas multe in varful pomului. Pentru ele ne trebuie o scara mai inalta.


        Ieri am copt paine si am folosit un sfat pe care l-am citit pe blogul Ancai. Apoi am copt gogosari pe gratar deasupra jarului pentru a face o salata impreuna cu rosii si gogosari din gradina. Savurez din plin gustul lor, caci in curand le voi duce dorul.


Ziua s-a incheiat cu o relaxare binemeritata la sauna.

         Pozele de mai sus sunt facute  la inceput de octombrie. In urma cu o saptamana a nins pentru prima data, dar nu s-a depus zapada. Uitandu-ma la ce poarta trecatorii pe strada m-am decis sa-mi lucrez o caciulita din bumbac pentru vremea rece a toamnei. Pentru iarna sunt pregatita deja, mi-am imbogatit colectia cu doua caciulite. Una din ele v-o arat acum.
Am lucrat chiar si un esantion pentru ea, lucru neobisnuit pentru mine. Dar asta a facut sa potrivesc marimea astfel incat caciulita nici sa nu stranga, dar nici sa nu stea lalalie pe cap. O poza din timpul lucrului:


Am ales un fir in culori de toamna si unul bej. Am gasit un model care sa-mi tina interesul treaz pentru a nu ma plictisi in timpul lucrului.


Am avut putina bataie de cap cu incheiatul ochiurilor in varful capului, dar pana la urma am folosit vechea mea metoda si am fost multumita de rezultat.


          Am folosit andrele de 2 mm si au intrat 74 de grame de fir la intreaga caciulita. Poate sunteti curioase sa vedeti cum arata pe dosul lucrului? Iata! Chiar si aici se poate observa modelul, doar ca sunt culorile inversate, adica fondul bej si florile in nuante de toamna.


Va multumesc pentru vizita si timpul petrecut pe blog, ne vedem in curand cand va voi arata cea de-a doua caciulita. Cu drag,


12 comentarii:

  1. Valentina, cât de frumoase sunt pozele! Locuiești într-o zona superba, acum as intra în poze dacă s-ar putea!! Și ce frumoasa este caciulita, deosebita, sa o porți sănătoasă! Ai niște mâini de aur, ți-am mai spus! Mare dar de la Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri Andreea! Ma simt binecuvantata sa traiesc intr-un loc atat de minunat. Si imi face mare placere sa impartasesc cu voi peisajele de aici.

      Eu cred ca fiecare om are un dar de la Dumnezeu, important este sa-l descoperi.

      Ștergere
  2. Superba toamna in fotografiile tale. Iar despre andrele, atata migala si frumusete nu merita decat aprecieri. :) O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Ina! Ma bucur sa descopar un blog frumos, cel al tau. Neaparat trebuie sa-mi actualizez lista cu bloguri citite. O saptamana buna si tie!

      Ștergere
  3. foarte frumoase pozele ... sunt putin invidioasa pe tine ,eu locuiesc la bloc si vad doar parcarea :(
    Saptamana cu spor sa ai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mariana! Eu zic ca in orice loc poti gasi ceva frumos, numai sa vrei.
      Ma bucur sa cunosc inca o iubitoare de handmade, vad ca te pricepi foarte bine la crosetat (si nu numai).

      Ștergere
  4. Impecabil, ca de obicei.
    Ce vreau sa te intreb: eu nici cand fac esantion nu nimeresc exact dimensiunea optima. La bascul de mi l-am facut acum am facut esantion, l-am intins la maxim, am masurat, am calculat si tot lejer a iesit pe frunte :(( Tu cum faci sa iti iasa totul perfect?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ai sti ca nu imi iese de fiecare data! La caciulita asta s-a nimerit sa fie perfect. De obicei masor de mai multe ori in timpul lucrului imbracand lucrul respectiv si daca vocea aceea interioara spune ca e prea larg sau prea stramt desfac fara regrete si o iau de la capat. E si mai greu cand lucrez pentru cineva si nu pot proba. Imi fac o mie de ganduri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Valentina,

    Cu mare placere intru pe blogul tau si ma deconectez 100%. Frumoase peisaje, frumos scrii, impecabil lucrezi ... Multumesc lui Dumnezeu ca existi si te stiu. Te imbratisez, Adelina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase dragă Adelina! Conteaza enorm pentru mine sa stiu ca vine cineva cu drag aici pe blog.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...