duminică, martie 16, 2014

Tutorial: Cum se captuseste o caciulita?

Aveam de mult in plan sa public pe blog cateva tutoriale despre cum am realizat eu anumite lucruri. Sper sa fie de folos macar cuiva. E drept ca de acum asteptam primavara si nu mai e cazul de captusit lucruri, dar fiind caciulita in culorile martisorului, mi-am zis ca se potriveste acestei luni.
 Aveti nevoie de:
- o caciulita lucrata de voi
- o bucata de material elastic de dimensiunile caciulitei
-  ata de cusut la nuanta
- fir cu care ati lucrat caciulita
- foarfeca

Sfat:  Eu recomand polarul, e un material care se taie usor, nu se destrama la taiere, e elastic si tine de cald.

Se incepe cu masurarea materialului de captusit. Intindeti-l pe o suprafata plana si asezati caciula deasupra.

Daca sunteti incepatoare (asa ca mine), taiati cu 2 cm mai mult de fiecare parte ca sa puteti indrepta mai tarziu, in caz de o taietura stramba. Nu radeti, mie chiar mi s-a intamplat.

Acum veti avea un dreptungi pe care il indoiti in doua, la fel si caciulita. Puneti unul deasupra celuilalt si acum veti da forma dreptungiului pentru partea de sus a caciulitei, acolo unde ati scazut cand ati lucrat-o. Taiati exact dupa forma celei lucrate, lasand totusi pe margine cei 2 cm de rezerva. 


Taiati varful in forma de v intors. Cand desfasurati materialul va arata cam asa. Binenteles ca nu e nevoie sa fie la fel de stramb ca la mine, voi puteti face laturile egale. :)


Asezati-va la masina de cusut si uniti "dealurile si vaile" una cu cealalta, iar la sfarsit faceti si cusatura laterala. Va arata cam asa.  Ca marime ar trebui sa fie doar cu putin mai mica decat caciulita, pentru ca atunci cand o veti baga una in cealalta, sa nu se increteasca, ci sa stea perfect intinsa.
Intoarceti captuseala pe dosul lucrului si coaseti cu firul cu care ati lucrat caciulita pe margine astfel incat sa se vada frumos.
Aveti grija sa nu strangeti prea tare, pentru ca atunci cand e purtata sa nu stranga la nivelul fruntii.


















Gata, aste e tot! Puteti sa o purtati! 




















Cu drag,

2 comentarii:

  1. Minunat, chiar eram in dilema despre captusitul unei glugi, inclinam spre forma dreptunghiulara din cauze de comoditate la captusire, dar o voi face dupa model, cu varf, cam ca si caciulita, si voi incerca varianta propusa de tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma bucur! Eu sunt sigura ca iti va reusi!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...