vineri, aprilie 12, 2019

9 in 2019


9 proiecte tricotate pe care mi le-am propus pentru acest an, 2019... Sa vedem cate din ele reusesc sa le lucrez. Cateva le-am avut in plan si pentru 2018, dar daca au ramas in lista, asta inseamna ca le vreau cu adevarat.

  Sursa imagini din acest colaj: Ravelry
 
           Dupa ce am facut colajul am observat ca toate imaginile alese sunt in culorile pe care le prefer in perioada asta. Daca le fac pe toate ramane de vazut. Cert e ca exact la inceputul anului m-am si apucat de primul proiect. E vorba de jachetica dantelata, imaginea din mijlocul randului de jos. Ce mi-a iesit? Iata!


             Am lucrat pentru prima data un model Drops. Jachetica am lucrat-o exact dupa explicatiile lor pentru masura 0-3 luni. Dupa ce am invatat cum sa citesc schemele lor, m-am bucurat pe deplin de procesul in sine. Mi-a placut atat de mult incat  am impletit si o boneta asortata. Nu mi-a ajuns firul, asa ca am adaugat putin mov . Tot cu aceasta culoare am facut coltisorii cu CROSETA. V-am zis eu ca anul acesta intentionez sa ma imprietenesc cu ea. Sunt multumita de cum a iesit. Acum imi pare rau ca n-am crosetat astfel de coltisori si pe maginea gulerasului (ca in modelul original). Macar nastureii de la jacheta sunt mov.



       Firul e Drops Cotton Merino si am folosit andrele de 2,5 mm. Setul e pentru o colega de servici care astepta primavara asta primul ei copil, o fetita.  Boneta poate fi adaptata ca marime indoind partea lucrata cu punct lenes.

      Partea cea mai placuta e ca jachetica nu are nici o cusatura, iar partea de sus e lucrata rotund si cu rascroiala la gat. Cu siguranta voi mai face candva o astfel de croiala.
 Sursa: Drops design

Va las link-ul unde puteti gasi explicatiile gratis si toate schemele. Voi ati lucrat vreodata macar un model de la Drops?
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=2172&cid=19

Azi am facut esantion si pentru a doilea proiect din aceasta lista, dar despre el o sa va povestesc in alta postare. Va multumesc pentru timpul petrecut pe blog, ne vedem curand!

Cu drag,
Valentina

duminică, aprilie 07, 2019

Poza zilei

         
           Cand nu scriu, nu scriu, dar cand imi vine cheful de scris atunci va bombardez cu postari. M-am decis sa fac cate o postare (sau macar cate o ciorna) de fiecare data cand am impulsul de a comunica cu voi. Poza de mai sus e facuta astazi. La noi e obiceiul ca martisorul, dupa ce a fost purtat toata luna martie, sa fie legat de creanga unui pom roditor. Există credinţa că atunci când pomul are rod bogat, cel care a purtat mărţişorul va avea mult noroc.

         
         Primii pomi ce au inflorit la noi sunt caisii. La sfarsitul lui martie erau numai mugurasi, astazi au toate florile deschise. E plin de albinute langa ei si e un miros foarte placut in gradina.


            Martisorul e lucrat de mine si e foarte vechi, dar il pastrez ca o amintire placuta. E de pe vremea primului an in care m-am angajat. Tin minte ca in acel an nu am avut timp sa merg in oras sa cumpar martisoare. Lucram la cativa zeci de kilometri de oras si 1 martie m-a prins nepregatita. La noi in Bucovina fetele ofera baietilor martisoare, asa ca am improvizat. Aveam cu mine un proiect in lucru exact in aceste culori: alb si rosu. Era o jachetica cu model jaquard. Am taiat firele si m-am apucat sa fac martisoare. Am facut multe, pentru toti colegii si au fost foarte bine primite. Tin minte ca si clientiii au avut cuvinte frumoase de spus in privinta lor. Am cautat poze cu jacheta, dar nu am gasit. Daca din intamplare dau peste ea mai tarziu, o voi atasa.

Va multumesc pentru timpul petrecut pe blog! Pe curand!

Cu drag,
Valentina



miercuri, aprilie 03, 2019

Gradina cu flori tricotate

         M-am gandit putin, oare ce titlu sa-i dau acestui proiect? Ce se potriveste mai bine unui obiect la care ai lucrat un an intreg, in care ai pus nuante in toate culorile curcubeului? M-a inspirat pana la urma denumirea data de cineva care i-a spus "Gradina bunicii". Da, poate, dar amandoua bunicile mele aveau gradinile bine organizate , fiecare tip de plantuta avea particica lui, nu seamana organizarea mea cu a lor, asa ca am denumit proiectul meu 'Gradina cu flori tricotate".

        Totul a inceput in ianuarie 2018 cand mi-am propus ca pentru fiecare zi a lunii sa fac cate un hexagon tricotat (hexipuff cum l-a denumit in engleza creatoarea acestui model). Eram tare entuziasmata si chiar am facut poze la fiecare sfarsit de saptamana.

Prima saptamana


A doua saptamana


A treia saptamana

A patra saptamana

Rezultatul primei luni (ianuarie)

                 Entuziasmul a mai scazut apoi, dar tot reuseam sa fac cel putin 20 de hexagoane pe luna. Se adunau frumos in cosulet si imi placea sa le scot cateodata si sa incerc diferite combinatii. Ma gandeam sa incep a le coase impreuna, dar stiam ca era mai bine sa astept pana vor fi gata toate ca sa pot face o aranjare fara blocuri de culoare.
                                                                     luna martie 

              Timpul de lucru pentru fiecare hexagon era de o ora si 20 de minute (am cronometrat de cateva ori) cu tot cu umplut si cusut marginile. Nu simteam niciodata ca m-am saturat de ele caci foloseam de fiecare data o culoare noua sau incercam sa combin diferite nuante. Acum am o gramada de idei (pentru combinatii de culori) pe care vreau sa le aplic in viitoarele hainute tricotate. 
            
                                                            luna august
 
La sfarsitul verii umplusem inca o cutie cu hexagoane. Intre timp lucram si la alte proiecte. Resturile de fire incepusera sa se termine. Atunci am cautat prin firele mele vechi cu care lucrasem primele sosete (cusute pe o parte). 

Puzzle-ul la care lucram

Binenteles ca am lucrat hexagoane si in concediu. 

      Cel mai fain moment din concediu legat de hexagoane a fost sa stau in hamac si sa lucrez. Am si adormit de la asa relaxare. :)


Culori inspirate din natura

La sfarsit de septembrie mai aveam inca o cutie aproape plina.
"Recolta" din septembrie:

In octombrie am avut o pisica care folosea hexagoanele mele ca perna.Am si un video, il voi posta separat, ar dura prea mult sa-l incarc aici acum. 
 
                                                                Recolta lunii noiembrie

                   In decembrie am mai lucrat cateva si mi se parea de ajuns numarul lor. Am incercat mai multe tipuri de aranjare a hexagoanelor, dar tot amanam momentul cusutului.  In luna ianuarie am fost prinsa cu sarbatorile si abia in februarie a venit randul terminarii proiectului. 
                    Imi aduc aminte ca a durat zile intregi cusutul, mai mult de o saptamana, zi de zi. Dar mi-am adunat toata rabdarea, stiam ca mai este putin si voi avea salteluta mea colorata si calduroasa. 



      In ultimul moment am decis sa aranjez unele hexagoanele sub forma de flori. Chiar sunt curioasa cate flori intentionate descoperiti voi in fografiile finale afisate de mine. 
 


Date tehnice:
- dimensiunile saltelutei 131 x 68 cm
- greutate - aproximativ 1,8 kg
- fir folosit (toate resturi) 932 grame
- 233 de hexagoane lucrate in total
- andrele de 2 mm 
- timp de lucru 1 an, 1 luna si 7 zile

         In prima zi cu soare, dupa ce am terminat de cusut, am dus paturica in parc pentru sedinta foto. A fost greu sa gasesc un locsor linistit , parca se adunase jumatate de oras acolo. Fotografiile sunt facute pe fuga. Planuisem sa pozez salteluta pe bancuta de sub nucul batran unde ne jucam cand eram mica, dar am fost dezamagita sa aflu ca nucul a fost taiat si bancuta inlocuita.



        Sunt foarte multumita de rezultat si foarte incantata de utilitatea saltelutei. Atunci cand ma asez pe ea am imediat senzatia de caldura. Ne inghesuim si eu si motanul pe ea . 


  Chiar si cand e stransa, motanul tot pe salteluta  cauta sa se aseze.

         Lucrand atatea hexagoane am reusit sa invat sa fac incheierea perfecta a ochiurilor cu acul, as putea face asta si cu ochii inchisi si nu cred ca voi uita prea curand pasii.  Salteluta asta e cel mai mare proiect ce l-am lucrat vreodata. Chiar mi-a deschis apetitul de a lucra o patura, lucru de care imi era frica inainte. 


Care e cel mai mare proiect pe care l-ati facut? Cat timp v-a luat? 




Va multumesc pentru timpul petrecut pe blog. Ne vedem in curand!

Cu drag, 

        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...