luni, ianuarie 20, 2014

3 luni, o saptamana si o zi

Primul meu proiect terminat in anul 2014 e o jacheta pentru mine. Durata de executie a fost mult prea lunga (de aici si titlul postarii), dar a meritat in final timpul investit pentru a o lucra.

Speram sa o pot purta in aceasta iarna, fusesera temperaturi primavaratice si ar fi fost vremea perfecta pentru ea. Planurile mele au fost insa date peste cap de ninsoarea de azi. Programasem cu prietena mea o sedinta foto undeva intr-un parc ca sa pot arata adevarata culoare. In pozele din casa acestea au iesit total schimbate.


Avantajul de a iti lucra singura hainele e acela ca o poti face exact dupa marimile tale, sa se aseze perfect (mai ales la lungime, umeri). Am facut-o cambrata, cu guler amplu si cu o gramada de torsade (poate chiar prea multe).

Spatele e ceva mai simplu, dar desenul creat de mine imi pare hilar, sunt curioasa daca si voi vedeti ce imi inchipui eu, desi in timpul lucrului nu mi-am dat sema de asta.  Desfasurat , arata cam asa:

 
Nasturii sunt din lemn de nuca de cocos, iar aici am surprins aproape nuanta reala a jachetei.
Mi-a intrat putin mai mult de 1 kg de lana, ceea ce nu faciliteaza spalarea manuala. Am bagat-o cu inima stransa in masina de spalat si timp de o ora jumate cat a durat programul mi-am ocupat mintea cu altceva ca sa nu imi fac griji prea multe.
Grijile au fost inutile, caci atunci cand am scos-o din masina arata mult mai bine decat atunci cand am bagat-o.
Mansetele le-am facut duble, asta in cazul in care imi e frig la maini sa le pot incalzi in acest fel. Proiectasem si niste buzunare, dar nu se potrivea cu design-ul, asa ca am lasat-o balta. Urmatoarei jachete insa sigur nu ii va lipsi acest lucru.
Am avut ceva peripetii cu bentita pentru butoniere si nasturi (adica facuta si refacuta de vreo 8 ori), dar totul e bine cand se termina cu bine. :)


As fi recunoscatoare daca v-ati exprima parerea (exista casute de bifat la finalul mesajului cu "imi place" si "nu-mi place") sau puteti lasa un comentariu. Multumesc!

Cu drag,


23 de comentarii:

  1. Sa o porti cu placere, primavara va reveni (asa am auzit la meteo). Eu una sper si la poze pe manechin in curand. Cat despre torsade, nu stiu ce vezi tu, mie mi se pare un fus de tors, foarte potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este superba! Eu nu stiu sa impletesc mai deloc, daramite sa desenez sau macar sa urmaresc un model. Sa o porti sanatoasa si sa fii admirata!

    RăspundețiȘtergere
  3. apai 3 luni e timp record pentru asa lucru amplu si migalos. e foarte scurt.
    nici eu nu vad nimic hilar la model, ce-ai tu in cap?
    s-o porti sanatoasa si sa te pozezi cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte de apreciat!
    Nici eu nu le am cu andrelele :( dar nu zic ca nu mi-ar place, mai ales floricelele colorate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place si imi pare ca ai lucrat-o destul de repede.
    Eu ma feresc de proiecte asa de mari pentru ca pana ajung sa le termin se termina sezonul iar pana la iarna urmatoare uit de jacheta cu totul.
    O poza cu purtator ar pune mai mult in valoare produsul - pentru cele ca mine care au nedezvoltata partea creierului responsabila cu reprezentarea obiectelor in spatiu.
    Si intrebarile standard: ce fir ai folosit, de unde l-ai luat, cat a costat ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie îmi place foarte mult şi nu găsesc niciun cusur, deci nu ai de ce să te mai gândeşti. Felicitări!!!
    Şi dacă mai doreşti cumva o leapşa că nici nu ştiam azi dacă să mai fac nominalizări sau nu, te rog să-mi spui şi trec în postare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri!
    Hai sa va zic si voua "problema mea". Atunci cand te uiti la modelul de pe spatele jachetei si iti imaginezi cercul de sus ca fiind capul, iar liniile fiind brate, respectiv picioare, apare in minte un schelet intr-o pozitie ciudata si hilara in acelasi timp.

    Sedinta foto sigur o voi realiza imediat ce timpul de afara imi va permite (duminica a plouat, ieri a nins). Asa cand vezi jacheta intinsa pe jos pare buna, dar abia cand va fi imbracata poate fi apreciata la adevarata ei valoare.

    Maria, ma bucur sa aud ca mai sunt si alte persoane la care dureaza atat de mult procesul de creatie. Nici eu nu-mi lucrez multe, dar consider ca macar unul sau doua obiecte pe an e destul.
    Firul l-am cumparat de pe breslo, are in compozitie lana si acril si am platit pentru 1 kg 44 lei fara transport. Ca valoare e foarte bine, timpul investit valoreaza mai mult.

    Mihaela, am citit ieri de leapsa ta, dar acum voi fi putin ocupata cu terminarea sosetelor pentru Cristina, apoi o voi putea prelua.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe mine m-a dus cu gandul la o statuie cu zeita fertilitatii (ca ea are de obicei bazinul supradimensionat ca sa poata naste muuuulti copii) cu genunchii apropiati si calcaiele departate (sper ca se intelege ce vreau sa spun).
    Dar nu mi s-a parut hilar, ci frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, tu ai vazut exact ce am observat si eu, numai ca ai descris-o intr-o forma frumoasa. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti tare indemanatica! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos, Loredana!

    RăspundețiȘtergere
  12. teribila!imi place modelul,imi place croiala, imi place si lana- e un proiect foarte reusit!s-o porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  13. Jacheta este foarte frumoasă!
    Tricotez şi eu (dar chestii cu muuuult mai simple de-atât), deci ştiu bine ce satisfacţie uriaşă ai la final, când închei lucrul şi ţi-a ieşit ceva ce-ţi place.

    Culoarea e faină. Nasturii sunt chiar deosebiţi.
    Iar modelul... vorba ta, e interpretabil.

    Cum vine îmbrăcată? Stă un pic evazată?

    RăspundețiȘtergere
  14. Irina, Carmen, Niko, multumesc pentru vizita si pentru aprecieri!

    Carmen, jacheta se muleaza dupa forma corpului, iar in partea de jos e un pic mai larguta pentru lejeritatea miscarii. Oricum, formele mele sunt mai mult decat generoase. :(

    RăspundețiȘtergere
  15. S-o porti sanatoasa si bucuroasa.

    Este foarte frumoasa si temeinic lucrata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Ilinca! Am intrat pe blogul tau si nu-mi mai venea sa ies de acolo! Imi place ce lucrezi, mai ales jucariile alea micute si simpatice foc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum sa nu ne placa frumusetea asta?Trebuia sa o pozezi sa vedem si cum iti sta.oricum modelul este tare frumos si a iesit incantatoare.O sa ai cu siguranta ocazia sa o porti

    RăspundețiȘtergere
  18. O s-o port la primavara desigur, acum am mai multe motive sa-mi doresc sa vina mai repede. :)
    Sedinta foto nu mi-a iesit, pana m-am hotarat eu s-o fac, a venit iarna cu ger si viscol. Multumesc, Ghemulet!

    RăspundețiȘtergere
  19. Este absolut mi-nu-na-ta!
    Felicitari!
    La timpulk investit este de nepretuit!

    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc, Raluca! Azi era programata sedinta foto, dar a fost vreme ploiasa si am amanat pe alta data.

    RăspundețiȘtergere
  21. Este frumoasa, sa o porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...