marți, august 19, 2014

Royal baby sweater

Ce denumire pompoasa, nu-i asa? :)

Am numit asa creatia mea pentru ca exact puloverasul micului print George al Marii Britanii m-a inspirat. Mi-a placut fotografia in care cuplul regal e fotografiat la fereastra apartamentului lor.
Binenteles ca pe ravelry s-a discutat despre puloverasul purtat de cel mic. Tocmai de aici a venit si inspiratia mea.
Eu am dorit sa lucrez un puloveras de fetita, deci a trebuit sa adaptez ideea. Astfel a inceput goana mea dupa coroane regale. :)

Am adunat materialele necesare, firele cu lana merinos in compozitie cumparate de la Diana, danteluta si nastureii de la merceria din oras si suportul pentru fotografie de la invitatia la nunta primita cu cateva zile inainte de a incepe lucrul. De fapt, combinatia de culori aleasa de mine, de la invitatie a pornit. Sunteti curioase sa vedeti ce a iesit?


Puloverasul e lucrat simplu in punct jerse (un rand pe fata, unul pe dos), partea de jos e putin evazata  pentru a oferi lejeritate miscarii.


Se inchide cu nasturei la spate, ceea ce faciliteaza imbracarea (stiut fiind faptul ca nu le plac copiilor acele haine stramte care trebuie trase peste cap).
















Nastureii a trebuit sa-i cumpar. In vasta mea colectie nu am gasit ceva care sa se potriveasca.
Un lucru important invatat lucrand la acest puloveras a fost sa nu mai schimb ghemul la milocul lucrului, ci sa o fac la inceputul randului, altfel se vede urat  pe dosul lucrului.  

Puloverasul e un cadou pentru o fetita a carei mamica e priceputa la asemenea lucruri. M-as bucura sa va spuneti parerea sincera bifand una din casutele cu Imi place sau Nu-mi place de la sfarsitul postarii.

Va multumesc pentru vizita si va doresc o zi frumoasa!
Cu drag, 


8 comentarii:

  1. E superba creatia ta!
    esti f. f.f. talentata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat! Si combinatia de culori, foarte eleganta (eu zic ca ar merge si pentru un baietel). Nu prea vad marea asemanare cu puloverasul micului print, dar ce ti-a iesit tie e foarte de efect. Nasturii se potrivesc perfect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu mi-am dat seama ce fel de pulover poarta printul, dar coroanele de pe al tau sunt minunate.
    in ceea ce priveste schimbatul ghemului la mijlocul randului, am invatat undeva pe net sa fac un nod foarte mic, asa ca cel putin la crosetat nu se vede deloc. la tricotat n-am incercat. o sa-l caut si o sa ti-l arat si tie.

    RăspundețiȘtergere
  4. uite si link-ul de la nodul magic: http://www.janerichmond.blogspot.ro/p/tutorials.html
    e adevarat ca la punct lenes s-ar putea sa nu se vada, dar la jerse da, insa merita sa incerci.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place atat de mult cum a iesit! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Loredana, multumesc mult pentru vizita si parere! Sanatate multa!

    Ioana, mersi! Adevarul e ca nu prea seamana, dar pe mine m-a atras linia simpla, fara un model complicat. E mai plictisitor de lucrat, dar arata mai bine la final (asa cum sunt modelele din Phildar).

    Cristina, am urmarit filmuletul si mi se pare extraordinar trucul. Totusi, mie mi-ar fi teama sa tai asa de aproape de nod ca nu cumva sa se destrame mai tarziu la spalat.

    Silvia, ma bucur! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitări, din inimă!
    mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...