duminică, mai 04, 2014

Dumbrava minunata

Nu, nu e vorba de povestirea scrisa de Mihail Sadoveanu, ci de un loc superb pe care l-am vizitat anul trecut in cadrul unei excursii organizate. E vorba despre Manastirea Dumbrava situata la 15 km de Turda din judetul Cluj.

Inca de la intrarea pe drumusorul ce duce la manastire am stiut ca e un loc deosebit, atat din povestirile ghidului nostru, cat si din imaginile ce ni se derulau in fata ochilor. Ne-a intampinat o gradina de legume frumos ingrijita,

 un solar,


o minigradina zoologica si 

o casuta specifica locului acoperita cu paie.
 Aici si-au facut cuib randunelele, printre ulcioare de lut, muscate, lampa cu gaz, ceapa si ardei atarnate la uscat.


O lavita, doua papusi imbracate in portul national, covorase cusute manual, intregeau atmosfera de poveste.
Apoi am intrat pe poarta manastirii, unde am gasit o oaza de de liniste, inundata de flori, oameni si copii in mod special.

Aceasta manastire adaposteste o casa de copii si una de batrani. Pe cei mici i-am vazut de cum am intrat, stateau cumintei, doi cate doi de manuta si se uitau curiosi la noi cum nu pridideam cu pozatul.

De jur imprejurul bisericii se afla locuri unde poti sta sa te odihnesti, sa asculti slujba. Biserica veche e neincapatoare pentru toti, de aceea s-a si construit inca una noua pentru a avea loc toti cei ce vin sa se roage aici.


Curtea e inundata de flori, de cele obisnuite cum ar fi muscate, tradafiri, begonii,zorele, cercelusi dar si specii mai neobisnuite.In mijlocul florilor se afla o fantana arteziana cu un ingeras.

Toate sunt frumos aranjate, e liniste si curatenie, un loc special care merita vizitat.Sper ca v-a placut plimbarea virtuala in care v-am purtat in aceasta duminica ploiasa de mai.

Va doresc o zi minunata! Cu drag,
2 comentarii:

 1. Draga mea,

  ai scris un articol de poveste despre un loc de poveste. Fotografiile sunt de asemenea minunate şi tare mi-aş dori să ajung să văd şi eu acest loc.
  Trecusem să te mai salut, după pauza lungă şi să te anunţ că ţi-am trimis o leapşă, dacă ai chef de aşa ceva.
  Îmbrăţişări!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc, draga mea Mihaela! Ma bucur sa aud ca ti-a placut excursia virtuala.

  Bine ai revenit! Sa stii ca abia azi am reusit sa raspund lepsei.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...