vineri, decembrie 01, 2017

Alouette



       Alouette, gentille Alouette e denumirea unui cantecel pentru copii in franceza. De la el s-a inspirat Lisa Chemery cand a creat aceasta jachetica. Recunosc ca mie imi place cum suna denumirea mai mult decat semnificatia ei. :)

       
Prima data am remarcat forma jachetei, fixa in talie si larguta la poale, apoi manecile trei sferturi cu acelasi detaliu interesant.


           E lucrata in tehnica raglan, deci nu are cusaturi deloc, deloc. Manecile sunt lucrate circular. Am folosit nastureii floricica ce i-am cumparat cu ani buni in urma de la merceria din Karlovy Vary. Firul e luat si el demult, dar si-a gasit menirea in sfarsit, desi initial era destinat pentru un hanorac.

        
           A fost un proiect care a inceput cu cateva zile inainte de a pleca in concediu. Am lucrat doar bentita  cu gandul sa o iau cu mine in avion. Citisem ca daca proiectul e inceput si daca andrelele sunt din lemn, cei de securitete te lasa sa treci fara probleme. S-a nimerit sa plec intr-o zi de sarbatoare si  am lasat plasuta cu lucrul in bagajul de cala. Am avut totusi sansa ca locul  meu in avion sa fie chiar langa geam si am admirat privelistea tot zborul. A fost prima mea cursa cu avionul.


Apoi in fiecare seara, dupa ce toata ziua fusesem sa vedem locuri frumoase, ma bucuram sa lucrez cateva randuri la jachetica. Modelul cu floricele e atat de simplu de lucrat, dar de efect.
Acesta e originalul, pozele mele nu sunt facute la lumina naturala si nu redau in totalitate unicitatea modelului.
Multumesc pentru vizita, ne vedem cu bine la urmatoarea postare.
Cu drag,

2 comentarii:

  1. ce lucruri minunate realizezi ! felicitări ! frumoase sunt şi fotografiile din avion - eu nu am zburat vreodată cu avionul ! pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru vizita si comentarii draga mea Prietena japoneza!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...