joi, octombrie 06, 2016

Merceria din vacanta

Va promisesem o postare cu ce am cumparat in vacanta si iata ca ma tin de cuvant. M-am ales cu mult mai multe lcruri decat imi programasem sa iau, dar e asa de greu de rezistat tentatiei!


Primele cumparate au fost cele doua gheme portocalii-maro din stanga. Parcasem intr-o zona interzisa si coborasem sa fac o poza bisericii (noi ne aflam exact in spatele ei). Am fugit repede , am facut 2-3 poze si m-am gandit sa traversez strada pentru a o prinde si din alt unghi. Cand colo facand cativa pasi dau de mercerie, bucuria mea!

Stiind ca am foarte putin timp la dispozitie, dau o raita pe fuga sa-mi iau ceva ca amintire. Vanzatorul, un domn foarte de treaba, incerca sa-mi dea indicii. Mi-a luat totusi cateva minute bune sa ma hotarasc, cei ce erau cu mine incepusera sa se ingrijoreze ca m-am ratacit si ma cautau. Am iesit triumfatoare din mercerie, tinand in mana impachetate frumos in hartie cele doua gheme alese (lana merinos 100%, culoare marmorata aducand cu un fir vopsit manual).

Daca sunteti curioase sa vedeti biserica si imprejurimile, iata!

A doua zi am ajuns in piata lor cu de toate si de data asta mi-am facut de cap pentru ca am avut mai mult timp la dispozitie. Firele roz-mov prafuit sunt cu alpaca si lana in compozitie si erau la reducere. Cel mai probabil vor deveni caciula, sunt atat de moi! Azi am cautat sa vad ce au lucrat si altii din ele si am observat ca sunt multi ce  si-au luat aceasta nuanta.

 Pentru forfecuta m-am invartit de cel putin 10 ori pe la acea taraba, nu ma puteam hotari daca sa dau atat de multi bani pe ea, dar frumusetea ei a biruit  orice gand de a nu risipi banii. Acum sunt multumita ca-i a mea si deja am pus-o la treaba.
Nastureii mi s-au parut ieftini si i-am cumparat de toti diferiti. Sa vedem la ce proiect se vor potrivi, caci sunt de diferite marimi. Sunt sigura insa ca isi vor gasi locul lor candva. 
Pe curand dragele mele cititoare!

6 comentarii:

  1. De fiecare data cand vad forfecuta dintr-aceasta undeva stau minute in sir sa ma gandesc daca sa o iau sau nu. De fiecare data ajung la concluzia ca e prea scumpa si absolut de fiecare data imi pare rau ca nu am luat-o.
    Cele doua gheme de lana tomnatica sunt superbe. De abia astept sa vad ce va iesi din ele!
    Sunt curioasa... cand nu ai un proiect anume in minte; intri intr-o mercerie intamplator si vezi un fir care iti place ce cantitate iei? Sau iti vine in minte un proiect si atunci stii cat iti trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  2. In ultima perioada incerc sa cumpar fire numai daca imi este absolut necesar. Exceptie fac cele luate drept amintire cand ajung intr-un loc nou sau dau peste o oferta care nu poate fi refuzata.

    Cantitatea o stabilesc pe loc cu gandul la un proiect viitor. Toate firele mele au fost cumparate cu un scop, dar care in timp s-a modificat sau pur si simplu nu s-a potrivit cu proiectul initial.

    Poti sa-mi spui, te rog, cat costa forfecuta in locurile gasite de tine? Macar sa stiu daca am facut o afacere buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 30-40 lei, ceea ce mi se parea mult doar pentru o forfecuta, chiar daca e frumoasa. Calculam fara sa vreau cat fir mi-as lua de banii aia de exemplu sau altceva ce pot cumpara si ma gandeam ca ma descurc cu forfecuta mea de unghii.

      Ștergere
    2. Eu o gasisem candva demult la Kaufland la raionul cu obiecte de mercerie. Si stiu ca mi s-a parut foarte scumpa atunci. Eu am dat 4,5 Euro pe ea si tot m-am codit mult pana sa ma hotarasc. Eh, macar e frumoasa, dar face si treaba buna.

      Ștergere
  3. Forfecuta si eu as fi cumparat-o, ma gandesc la ea si ca la un posibil obiect de decor. Inca nu stiu cum, dar daca as avea-o cred ca ar fi vizibila prin casa ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai eu tot cu acelasi scop am cumparat-o, dar pentru ca acum avem puiul de pisica trebuie sa fiu foarte atenta ce las la vedere, are tendinta sa se joace cu tot ce prinde. Nici sa tricotez cu ea in preajma nu prea pot decat daca ii dau alta ocupatie.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...