vineri, octombrie 07, 2016

Jurnalul unei femei simple

Pentru astazi (data/ora)... 7 octombrie,  noaptea tarziu
Afara ... astazi a fost destul de placut, chiar daca  cei de la radio ne-au speriat cu ninsoare. De 2 zile am scos haina de toamna din dulap si pantofii.  

Mă gândesc ... daca voi avea timp sa scriu jurnalul in fiecare saptamana. Cu siguranta imi voi da silinta.

Din locurile de unde invatam ... astazi de pe Youtube. Am gasit o multime de  lectii despre cum se fac caciulitele.

Sunt recunoscătoare pentru ... faptul ca raceala nu pare sa ma afecteze foarte tare.  Adevarul e ca am inceput din timp cu paracetamol si observ ca isi  face efectul.

Din bucătărie ... laptic fiert, adus proaspat de la bunici.

Cu ce sunt imbracata ... haine comode. Astazi port sosetele mele cu inimioare si ma bucur de caldura lor.
Citesc ... Stralucirea si suferintele curtezanelor de Honore de Balzac. Am luat-o cu mine si in vacanta , dar  de cand m-am intors nu am apucat sa citesc decat 2-3 pagini.

Ceea ce astept (sper) ... o intalnire cu prietenele mele (programata deja). Avem o gramada de povestit. Sper ca raceala mea sa nu-mi puna bete in roate.
Ce mai mesteresc ... Am terminat ieri o caciula pentru mine de care sunt foarte incantata. Firul si andrelele au fost primite in dar si inca ma mai mir  de cum s-au potrivit atat de bine cu modelul ales de mine.

Ascult ... ticaitul ceasului, e aproape miezul noptii deja

În casa ...e liniste, toata lumea doarme

Unul dintre lucrurile mele preferate ... mirosul aerului rece al diminetilor
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... o intalnire cu prieteni dragi

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc: la noi a venit toamna deja cu toate culorile ei minunate

11 comentarii:

  1. se simte şi la tine influenţa toamnei ... spor la lucru ! mi-a plăcut mult Balzac şi am citit multe din scrierile lui dar nu am citit acest roman ! lectură plăcută !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se simte din plin influenta toamnei, imi plac de nu mai pot culorile ei. Pentru mine asta e prima carte a lui Balzac. Multumesc pentru vizita si urari, draga Prietena japoneza!

      Ștergere
  2. Ai vreun model de manusi de bebe? Am incercat ceva, dar nu iese!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru o bebelina ca a ta eu as face manusi fara nici un deget. Le-as face ca pe caciulite si le-as pune snur la manseta. Caut imediat si din cele clasice daca te ajuta.

      Ștergere
    2. Laura, nu am gasit in romaneste un video pentru manusele sau poate nu am cautat bine. Daca crezi ca te pot ajuta cu explicatii scrise pentru unde te-ai impotmolit, te rog sa ma anunti.

      Ștergere
    3. Am facut elasticul (doi pe fata, unul pe dos), apoi am continuat sa tricotez pe dos, iar la ultimele randuri am scazut niste ochi pentru a o rotunji, dar nu a iesit prea bine.

      Ștergere
    4. Laura, dupa parerea mea cred ca nu ai fost multumita de cum se asezau sus in varful degetelor, asa-i? Ce ti-as recomanda eu: cam la nivelul unde se termina degetul mic vei incepe scaderile. Imparti ochiurile in doua parti si pe fiecare parte scazi cate un ochi la fiecare inceput si sfarsit de rand. (4 ochiuri la un rand complet). Urmatorul rand il lucrezi normal fara scaderi. Al treilea il faci ca primul, al patrulea normal fara scaderi. Si tot asa pana raman 6-7 ochiuri pe fiecare parte si le cosi apoi cu acul.
      Ar trebui sa arate sus ca cele facute de mine aici:
      http://valentina-lucrudemana.blogspot.ro/2012/12/manusi-cu-om-de-zapada-pentru-copii.html
      Sa-ti dau un exemplu. Ai 30 ochiuri in total, impartit la 2 inseamna 15. Imparti pe doua andrele diferite. La prima lucrezi un ochi fata, 2 impreuna pe fata, 9 ochiuri pe fata, 2 impreuna pe fata, 1 fata, iar pe a doua andrea exact la fel. Randul urmator toate ochiurile pe fata(fara nici o scadere). Sper sa te ajute explicatiile.

      Ștergere
  3. Tare harnicuta mai esti!Cum a fost intalnirea cu prietenele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte placuta! Desi am stat aproape 4 ore impreuna, tot nu ne-au ajuns! :)

      Ștergere
  4. Foarte simpatice sosetele tale. Si si caciula.
    Si mie imi place padurea toamna. Bine, iubesc padurea in orice anotimp, dar toamna devine speciala. Sotul meu, in fiecare toamna ma intreaba: "megem si noi sa vedem culorile?" Asta inseamna: fscem si noi o drumetie prin padure? ☺
    Toamna frumoasa si spornica sa ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vorbele frumoase draga Ina! Am fost candva (virtual) cu voi in drumetie si mi-a placut mult, padurea e superba toamna.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...