duminică, noiembrie 27, 2016

Jurnal de noiembrie

Pentru astazi (data/ora)... 27 noiembrie, seara

Afara ... e frig si ploua, cam asa a fost aproape toata ziua. Luna asta a lui noiembrie parca a adunat toate anotimpurile in ea. La inceputul lunii a nins si am pozat primul om de zapada.

 
Mă gândesc... sa scriu jurnalul macar o data pe luna, asa ca o retrospectiva a lunii in curs. 

Din locurile de unde invatam ... din carti, uneori finalurile neasteptate te fac sa-ti schimbi punctul de vedere  pe care l-ai avut pana aproape de final. 

Sunt recunoscătoare pentru ... prieteni.

Din bucătărie ... ciorba de perisoare, facuta ieri. Asta e a doua oara cand fac acest fel de mancare. A fost un moment magic cand au iesit perisoarele intregi la suprafata. :)  Ma asteptam sa se desfaca la fiert... la ce bucatareasa sunt eu.

Cu ce sunt imbracata ... haine comode, in casa e caldut si bine.
Citesc ... Am terminat azi  Stralucirea si suferintele curtezanelor de Honore de Balzac. A avut un final cu totul neasteptat. La un momemnt dat cand mai aveam vreo 25 pagini si eram peste masura de curioasa cum se vor aseza lucrurile, am avut pornirea sa merg la ultima pagina, dar m-am abtinut. 

Ceea ce astept (sper) ... sa gasesc inspiratie pentru darurile ce le-am promis cu ceva timp in urma, dar nu am gasit ceva-ul acela care sa se potriveasca perfect.
 
Ce mai mesteresc ... o caciulita pentru mine din firul cumparat in vacanta, stiti voi acela in culori tomnatice. Modelul se numeste Pressed leaves de Alana Dakos. 

Firul meu imi aminteste de dumitritele fotografiate la Gradina botanica din Iasi. Eu voi adapta modelul pentru o caciula si nu va fi bereta ca in modelul original.
Am mai inceput o pereche de sosete. Am un fir in culori de toamna care si-a asezat foarte frumos nuantele in frunzulitele ce mi le-am imaginat. 

Ascult ... picaturile de ploaie ce se preling pe geam. 
În casa ... e liniste. 

Unul dintre lucrurile mele preferate ... nuantele toamnei. Am fost la expozitia Flori de toamna si mi-am bucurat sufletul cu peisajele de acolo. Erau incredibil de multi oameni si de toate varstele. Dupa zapada de la noi a fost ca si cum am facut o calatorie in timp.
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... .

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:













 

17 comentarii:

  1. minunate amintiri ai de la expoziţia florală !
    cred că eşti o bună bucătăreasă dar emoţii pentru că găteşti punând mult suflet în realizare !
    spor la lucru şi multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e, m-am bucurat de expozitia florala din tot sufletul. Dar bucatareasa buna nu sunt, fac doar incercari din cand in cand, uneori iese, alteori nu, dar nu ma las.

      Ștergere
  2. Foarte frumoase pozelem tale. De sosete nu mai zic, ma totpesc dupa tot ce tricotezi. de cate ori intru la rtine zic, gata, ma apuc si eu sa fac sosete, dar entuziasmul nu ma tine mult. N-am mai facut sosete de ani buni si atunci cu chiu cu vai le terminam. De fapt prima pereche era totdeauna gata in doi timpi si trei miscari, numai ca pe a doua... greu o mai faceam. Trecea timpul, nu mai stiam cum si in ce fel am pus ochiuri sau am crescut/ scazut. Nasol :) Da, deci ma delectez cu privitul sosetelor tale :) Spor la tricotat si la... orice mai intreprinzi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu "prima pereche" si "prima soseta" am vrut sa zic.

      Ștergere
    2. Multumesc Ina! Exista un remediu pentru a rezolva problema ta (din cate am citit pe forumul de pe ravelry exista o gramada de oameni care sunt ca tine),insa se pot lucra doua sosete in acelasi timp pe aceeasi pereche de andrele. Eu am incercat de vreo doua-trei ori, dar ritmul in care inainteaza lucrul e mai lent.

      Ștergere
  3. Nici eu nu am mai completat jurnalul de ceva vreme. Imi plac toate poyele pe care le-ai postat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac nespus imaginile cu zapada...Tu traiesti intr-o zona de basm..atat de frumos este acolo...
    Ca sa fi 100% sigura ca nu se sparg perisoarele..nu pune orez in ele..eu nu pun..pun orezul in ciorba...
    O zi frumoasa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place iarna, cred ca atunci fac cele mai multe poze. Mersi pentru pontul cu perisoarele, noroc ca mi-au iesit atunci cu tot cu orezul din ele.

      Ștergere
  5. Superbe pozele acelea si cea cu figurine-statuete din tartacute foarte deosebita. Cald si foarte placut jurnalul tau! Eu pun orez in perisoare si a bine si asa. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe poze.Esti norocoasa ca ai parte de un astfel de peisaj.

    RăspundețiȘtergere
  7. ""COVORUL ALB SE-ASTERNE IARA
    DIN CRIVATUL DEZLANTUIT
    NOI COLINDAM PE TIMP DE SEARA
    CRESTINI, CRACIUNUL A SOSIT
    SI CERUL PARCA SE-NCALZESTE
    IAR VANTUL ASPRU A CONTENIT
    IN SUFLETE SPERANTA CRESTE
    CRESTINI, CRACIUNUL A SOSIT""

    Craciun Fericit,plin de bucurie,lumina,dragoste si oameni iubiti alaturi...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...