miercuri, februarie 26, 2014

Gladys

Pe 1 februarie am inceput o alta pereche de sosete, mov de data asta. Modelul se cheama Gladys si il puteti descarca gratis de pe ravelry, accesand link-ul de aici.
      Vedeti si voi cu ce entuziasm am pornit, culoare dulce, andrele roz, lalele pentru atmosfera placuta, nimic nu parea sa anunte ce va urma.

     Chiar de la inceput am avut probleme cu elasticul. L-am lucrat de vreo 5-6 ori pana sa-mi dau seama cum trebuie rasucite ochiurile astfel incat sa nu traga lucrul intr-o parte.  Dupa acest chin, parea sa mearga bine lucrul, cand doar dupa vreo 20 randuri lucrate mi-am dat seama ca am pierdut un ochi din vedere si s-a format o gaurica in acel loc. 
Greseala mare! In loc sa desfac (cum as fi facut in mod normal), am continuat asa , gandind ca voi repara la sfarsit. Trec si de calcai, apoi citesc gresit instructiunile si fac model pe talpa! Observ asta abia dupa 7 cm lucrati si desfac dar numai pana la calcai. Muncesc cu spor in continuare pana cand imi dau seama ca am gresit din nou! Nu arata ca in modelul original! 

Aici m-am oprit cu totul, erau mult prea multe greseli si m-am hotarat sa desfac. Nu am renuntat la ideea de a le lucra, modelul e minunat si mi-ar parea rau sa nu fac asa o pereche. Uitati si voi originalul! Merita efortul, asa-i?

Voua vi se intampla de astea? Desfaceti pe loc cum observati greseala sau mergeti in continuare? Eu lectia mi-am primit-o, data viitoare nu mai fac astfel de compromisuri.
Cu drag,

6 comentarii:

  1. Modelul e absolut superb!
    La asa sosete e si pacat sa porti ghete peste ele. Sunt de purtat in sandale, ca sa se vada.
    Glumesc :D
    Modelul e intr-adevat foarte frumos.
    Mi s-a intamplat ca dupa ce am terminat in intregime un costum crosetat, sa fac fusta din nou pentru ca nu mi-a placut nicicum cum arata. Mi s-a mai intamplat sa desfac jumatate de bluza pentru ca n-am calculat bine nr de ochiuri. Azi am desfacut aproape o paturica intreaga. Am invatat, in timp, sa nu ma mai enervez cand se intampla...
    Mai demult numa' ca nu plangeam de ciuda.
    Imi plac lalelele. Sunt frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. La cat de frumos incepe postarea, nici n-as fi banuit unde vei ajunge.
    Nu tricotez, dar eu as purta sosetele si asa, cu defect, sunt minunate, iar daca stangul difera de dreptul e chiar OK :)
    Atunci cand gresesc in patchwork, pun proiectul de-o parte si il parasesc o buna bucata de timp, "for ever" deseori, e imposibil sa descos...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ghiocelul

    Din clăbucii de zăpadă,
    Un ghiocel bucuros
    Scoţând capul spre lumină,
    Se laudă copilăros:

    - Uite aşa, cât sunt de mic,
    Într-un picior mă ridic,
    Mă lupt cu zăpada rece,
    Nici o floare nu mă întrece,

    Sunt un mărţişor râvnit,
    Primăverii,
    Poarta florilor deschid.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ella,multumesc! M-ai facut sa rad cu gura pana la urechi! Am vazut si eu prin fotografiile postate pe ravelry cum poarta sosetele in pantofi si sandale, dar parca e prea de tot!

    Te admir pentru taria ta de a desface un lucru la care ai lucrat atat de mult. Pentru mine e demoralizant...

    Si sa stii ca pentru poza cu lalelele m-am inspirat de la tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Silvia, ai fost simpatica cu comentariul tau! E de tinut minte ca iti plac sosetele, cine stie daca in vreun schimb pe tomnarella nu ne nimerim sa fim partenere?

    Eh, in tehnica preferata de tine e mai greu de remediat greseala pe loc. Eu daca le-as lasa abandonate un timp, n-ar mai avea sanse de a fi terminate niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ghemulet, multumesc, tu esti intotdeauna o draguta! Daca ai sti ce m-ai nimerit cu poezioara, o sa iti arat pe forum de ce.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...