miercuri, februarie 05, 2014

Luna sosetelor

Luna asta e luna sosetelor pentru mine. Va avertizez de pe acum ca  majoritatea postarilor din luna februarie  se vor axa pe acest subiect. :)

In zona mea iernile sunt reci, cu zapada si temperaturi scazute. Iarna asta au ajuns pana la -20 grade Celsius, astfel ca sosetele de lana sunt un accesoriu foarte important, alaturi de caciuli, fulare, manusi (tot din lana, binenteles).  Asa arata in dimineata cand erau -20 de grade, senin si totul poleit cu albul imaculat al zapezii.


O sa incep luna cu prima pereche de sosete care a ajuns la Cristina, castigatoarea darului de blog organizat de mine in decembrie anul trecut.  De la primele randuri lucrate, pur si simplu le-am iubit. Ia uitati ce culori!
Am folosit andrele de 2 mm si fir cumparat de AICI. Firul are in compozitie 75 % lana, 25 poliamid, ceea ce il face in acelasi timp rezistent, dar si placut la purtat.
Sosetele sunt lucrate de la varf spre calcai. Recomand aceasta metoda tocmai pentru ca e mult mai usoara decat cealalta (cea lucrata invers), plus ca e mult mai simplu de estimat lungimea lor in partea de sus astfel incat sculul cumparat sa ajunga la fix.  A, si o chestie foarte importanta: numai 100 g sunt necesare pentru o pereche intreaga!
 In poza de mai sus sosetele sunt pe dos! Le-am facut in asa fel incat sa poata fi purtate pe oricare din parti, dupa preferinta posesorului. Sunt foarte colorate, mult mai colorate dacat ma asteptam eu sa iasa, dar de ascuns in ghete sunt bune.  Aceasta e fata sosetelor, culorile nu se intrepatrund, dungile ies si mai tare in evidenta.
Din primul meu schimb la care am participat pe forumul Tomnarella, am invatat ca e frumos ca un cadou sa contina 3 parti: ceva handmade, ceva dulce si ceva util. Am aplicat aceasta regula si la darul meu, astfel ca acesta se compune din:
- ceva handmade: o pereche de sosete lucrate de mine
- ceva dulce: bomboane de ciocolata amaruie imbinate cu  bomboane racoritoare de menta 
- ceva util: un cosulet patrat din material textil care poate adaposti lucrarile in curs de executie in materie de lucru de mana sau orice altceva va trece prin cap. 

Pentru ca ii place Cristinei verdele, cadourile oferite au fost alese in aceasta nuanta.
 

Cosuletul desfacut arata ca un cub, ca in poza de mai jos.

Gata cu povestea primei sosete din aceasta luna, va astept cu drag s-o cititi si pe urmatoarea. 

 


14 comentarii:

  1. Cat de frumoase sunt sosetele acestea ! Cristina cred ca e in al noualea cer de fericire cu ele pe picioare :D
    Valentina, intrebare : de ce ai facut sculul ghem ? l-ai despartit/cantarit in doua exact pentru fiecare soseta ? ( ma gandesc ca mai invat ceva de la tine ;) )

    RăspundețiȘtergere
  2. daaaa, confirm ca sunt in al 9-lea cer! cand am primit pachetul, am ramas interisa. ma asteptam ca sosetele sa fie frumoase, dar nu chiar atat de minunate. n-am mai vazut de cand eram mica lucruri tricotate de mana cu andrele de 2!
    cat despre bomboane ... s-au mancat tot atunci, iar cosuletul e deja dat in folosinta, gazduieste niste sculuri colorate din care fac acum o fata de perna.
    din pacate, n-am aparat foto inca, de ia n-am postat nimic la mine pe blog, dar urmeaza, sper in weekend.
    multumesc inca o data, valentina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt...Si ce proiect frumos..Luna sosetelor...Draga mea,lucrezi atat de frumos si cu atat de mult bun gust incat ma fascinezi...Acum,parca imi doresc si eu sa invat sa impletesc...Hmmm
    Spor draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. vai, ce frumoase sunt!musai, musai sa invat si eu sa fac sosete!nu trebuie andrele din alea fara fir, 4 bucati?sau numai la partea de sus?

    RăspundețiȘtergere
  5. gata, am gasit tutorialul, ramane sa ma pun pe treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Tiktakro, multumesc! Cristina e incantata de ele, dar eu sunt si mai si ca ii plac.
    Am facut sculul ghem pentru a numara cate secvente repetabile de culoare sunt in tot sculul. Astfel pot folosi tot firul pana la ultimul metru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, cu drag le-am lucrat si placerea a fost a mea. Abia astept sa vad cum iti sta cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ghemulet, multumesc frumos pentru aprecieri! Ma bucur ca am starnit dorinta de a te apuca de tricotat, mai greu e pana incepi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina, mutumesc si tie! Eu am lucrat sosetele doar cu o pereche de andrele circulare.
    Sa stii ca gasesti pe ravelry o gramada de modele gratis explicate cap-coada. Eu de acolo am invatat (a fost o provocare in grupul romancutelor). Acum pot sa adaptez modelul dupa cum imi trece prin cap fara prea multa bataie de cap.

    RăspundețiȘtergere
  10. zilele astea ajung si firele mele, multumesc de recomandare :).Abia astept sa le primesc si sa experimentez :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu placere, Irina! Abia astept sa vad rezultatul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut!As vrea si eu tutorialul cu aceste minunate sosete va rog.Felicitari sunt superbe

    RăspundețiȘtergere
  13. Inca nu e gata, mai am de lucrat la el. Problema e ca eu il scriu pentru o singura marime (ma rog 38-39) si pentru cineva care nu a lucrat niciodata sosete, e mai greu de adaptat. Plus ca trebuie andrele circulare de 2 mm si fir potrivit pentru a putea pune in practica explicatiile, altfel nu iese marimea care trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Valentina eu stiu sa lucrez sosete dar vreau si eu aceste sosete.Multumesc si astept tutorialul.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...